Sisältöjulkaisija

angle-left Esiopetukseen ilmoittaudutaan Joensuussa tammikuussa

Esiopetukseen ilmoittaudutaan Joensuussa tammikuussa

Vuonna 2014 syntyneet lapset menevät esikouluun ensi syksynä. Joensuun kaupungin esikouluihin ilmoittaudutaan tammikuussa 2.1.–26.1.2020.

Hakemus tehdään osoitteessa www.joenmuksut.fi kohdassa Hakemukset ja ilmoitukset. Hakemuksessa on lista mahdollisista esiopetuspaikoista. Esiopetuksen järjestäjä päättää, missä yksiköissä esiopetusta on tarkoituksenmukaista järjestää.

Jokaisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna. Osallistumisesta vastaa lapsen huoltaja.

Esiopetusta annetaan koulupäivinä osassa kunnallisista päiväkodeista, alakouluista, yksityisistä päiväkodeista sekä Itä-Suomen koulussa ja Joensuun Steinerkoulussa. Steinerkoulun esiopetus järjestetään Steinerpäiväkodin tiloissa.

Viikoittain esiopetusta annetaan keskimäärin 19 tuntia ja päivittäin keskimäärin neljä oppituntia. Lapsella ei tällä hetkellä ole oikeutta subjektiiviseen varhaiskasvatukseen, kun lapsi osallistuu esiopetukseen.

Subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden palauttamisesta 1.8.2020 alkaen tiedotetaan erikseen.

Päätökset päiväkotien esiopetuspaikoista lähtevät tiedoksi huoltajille 27.3.2020 päivähoidon Daisy-järjestelmän kautta. Päätökset koulujen esiopetuspaikoista lähtevät tiedoksi huoltajille postitse 25.3.2020. Opetus alkaa tiistaina 13.8.2019.

Mikäli sähköinen haku ei ole perheelle mahdollista, paperilomakkeen voi tulostaa verkkosivulta www.joensuu.fi/perusopetus/lomakkeet tai pyytää päiväkodeilta tai varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta osoitteesta Muuntamontie 6, puh. 013 267 2990 tai sähköpostitse varpal@joensuu.fi.

Paperiset lomakkeet tulee palauttaa tai niiden tulee olla leimattu postissa perjantaihin 24.1. mennessä.

Lisätietoja esiopetukseen hakemisesta on osoitteessa www.joensuu.fi/haku-esiopetukseen.

Information about pre-school and an application forms in Finnish, English, Russian and Arabic can be found on the website www.joensuu.fi/perusopetus/lomakkeet.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.