Sisältöjulkaisija

angle-left Enon uuden koulun harjannostajaiset vietetty

Enon uuden koulun harjannostajaiset vietetty

Enon uuden alakoulun rakennustyöt ovat loppusuoralla. Koululla tehdään tällä hetkellä viimeistely-, mittaus- ja säätötöitä. Pihatyöt valmistuvat kokonaisuudessaan alkusyksystä.

Koulu aloittaa toiminnan uusissa tiloissa keskiviikkona 7. elokuuta. Uudessa koulussa opiskelun aloittaa 146 oppilasta. Henkilökuntaa uudessa koulussa on 31 henkilöä.

– Vuosien väistötilajakso päättyy ja olemme innoissamme. Oppilaiden, opetushenkilöstön ja koulun sidosryhmien näkemyksiä on kuultu rakennusprojektissa. Koulusta tulee toiveittemme mukainen koko kylän koulu. Tällaisia oppimistiloja ei ole Enossa koskaan ollut, iloitsee Enon koulun rehtori Timo Alanko.

Koulun harjannostajaisia vietetään 14. kesäkuuta. Koulun pääurakoitsijana on toiminut rakennustoimisto K. Tervo Oy, pääsuunnittelijana ja arkkitehtinä Arkkitehtitoimisto Art Michael Oy. Rakennushankkeen kokonaiskustannusarvio on 7,805 miljoonaa euroa.

– Työskentelimme rakennustyömaan kanssa rinnakkain ja koulutyö oli haasteellista rakennusäänien vuoksi. Toisaalta saimme monin eri tavoin mahdollisuuden oppia rakentamisesta. Olimme kuin yhtä porukkaa ja tervehdimme toisiamme päivittäin työmaa-aidan yli, Alanko naurahtaa.