Sisältöjulkaisija

angle-left Enon torilla juhlitaan kekriä lauantaina 23. syyskuuta

Enon torilla juhlitaan kekriä lauantaina 23. syyskuuta

Yksi syksyn merkeistä on kekri eli sadonkorjuujuhla. Enon torilla vietetään kekriä lauantaina 23. syyskuuta kello 13–17. Juhlan järjestävät Joensuun Kulttuurin Unelmavuosi 2023 ja Pielisjokiseutu-lehti. Kekrijuhla on suurin tapahtuma Enon torilla moneen vuoteen, ja voimanponnistus paikallisilta järjestöiltä.

– Joensuun kulttuurin unelmavuosi on jalkautunut myös pitäjille koko vuoden ajan ja nyt oli hyvä tilaisuus tulla Enon torille yhdessä Pielisjokiseudun kanssa, kertoo projektipäällikkö Anne Mujunen.

– Halusimme juhlistaa 60-vuotiasta paikallislehteä, ja mikä olisikaan sen parempi keino siihen kuin yhdessä järjestetty tapahtuma? Paikallislehteähän ei olisi ilman omaa aluettaan, sen ihmisiä ja järjestöjä, toteaa Pielisjokiseudun päätoimittaja Suvi Palosaari.

Torijuhlassa on paikalla kolmisenkymmentä esittelijää. Paikalla voi esimerkiksi saada pieniä syksyisiä maistiaisia, mittauttaa verenpaineensa, tutustua kirjastoautoon tai käydä tutustumassa eläinkavereihin torin viereisessä puistossa. Juhlapäivän aikana voi tutustua esimerkiksi mehiläistoimintaan, erilaisiin sieniin ja ostaa luomulihaa sekä syksyn satoa, kuten marjoja ja omenoita.

Kekrijuhlassa on myös runsaasti ohjelmaa, joista näyttävin ohjelmanumero on sirkustaiteilija Miika Nuutisen tulishow, jossa hän jongleeraa soihtujen kanssa. Duo Toinen Lähiö viihdyttää kävijöitä ja torihaastatteluissa muistellaan Pielisjokiseudun taivalta. Paikallislehti tarjoilee kävijöille ilmaiset makkarat ja mehut, ja Enon torikahvio on auki tapahtuman ajan.

Tapahtuma levittäytyy myös lähiympäristöön, sillä Niskan kylätalolla on nähtävillä yhteisötaideteos Pop up -piknik ja Enon ekokeskuksen ovet ovat avoinna.

Joensuun Kulttuurin unelmavuosi 2023 -hanke on toinen viiden Saimaan ympäristön keskuskaupungin unelmavuosi-sarjasta, joka toteutuu vuosina 2022–2025. Hanketta rahoittavat Pohjois-Karjalan maakuntaliitto Euroopan aluekehitysrahastosta sekä Joensuun kaupunki. Hanketta hallinnoi Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut ja hanke tukee Joensuun kaupungin strategista päämäärää elinvoimaisesta Joensuusta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.