Sisältöjulkaisija

angle-left Enon pitäjän asukasillassa keskustellaan kylien elinvoimasta

Enon pitäjän asukasillassa keskustellaan kylien elinvoimasta

Enon pitäjän asukasilta järjestetään torstaina 28. syyskuuta klo 18-20 Karhunsalon kylätalolla osoitteessa Heinäsuontie 110. Asukasillan teemana on kylien elinvoima. Illan aikana keskustellaan muun muassa siitä, miten esimerkiksi mökkiläiset, etätyöläiset ja muut monipaikkaiset voisivat tuoda elinvoimaa kylille.

Keskustelua virittävät monipaikkaisuustutkijat Itä-Suomen yliopistosta ja Suomen ympäristökeskuksesta ja mukana on kuntapäättäjiä Joensuun osallisuus- ja vetovoimalautakunnasta. Illassa saadaan kuulla tutkimustietoa muun muassa siitä, miten pitäjien väkimäärä lisääntyy kesäkuukausina mökkiläisten vaikutuksesta ja millaisiin asioihin kausiasukkaat haluaisivat kylillä osallistua.

– Monen kylän ja pitäjän asukasluku saattaa tuplaantua kesäkuukausina ja haluamme kuulla asukkaiden ajatuksia muun muassa siitä, miten mökkiläisiä tai muuten paljon aikaa kylällä viettäviä voidaan ottaa paremmin mukaan järjestöjen tai kaupungin toimintaan, kertoo aluekoordinaattori Anni Koskeli-Ratamaa Joensuun kaupungilta.

Asukasillat ovat perinteisesti olleet hyvin keskustelevia tilaisuuksia ja juttua on riittänyt sekä puheenvuoroihin, että järjestöjen kuulumisiin liittyen.

– Asukasiltojen parasta antia ovat juuri keskustelut ja jotta sille jäisi varmasti riittävästi aikaa, päätimme tällä kertaa järjestää jokaisessa pitäjässä kaksi iltaa. Syyskuun tilaisuudessa jututamme kuntapäättäjiä ja tutkijoita kylien elinvoimasta ja lisäksi järjestämme yhdistyksille ihan oman tilaisuuden, joissa keskitytään yksinomaan yhteistyön lisäämiseen, Koskeli-Ratamaa jatkaa.

Asukasillan tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta tapahtumat.joensuu.fi

Muut syksyn asukasillat järjestetään seuraavasti:

ke 11.10. klo 18–20 Kiihtelysvaara (Särkivaaran kylätalo, Kissapurontie 10)
ke 25.10. klo 18–20 Tuupovaara (Ullakon olohuone, Onnelankuja 5)
ke 15.11. klo 18–20 Pyhäselkä (Reijolan yhteisötalo, Urheilupuistontie 2)

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.