Sisältöjulkaisija

angle-left Ehdota Joensuun kulttuuripalkinnon ja Arjen sankarit -palkintojen saajia

Ehdota Joensuun kulttuuripalkinnon ja Arjen sankarit -palkintojen saajia

Joensuun kaupungin perustamisen juhlaa Joensuu-päivää vietetään vuosittain marraskuun 29. päivä. Tuolloin palkitaan myös ansioituneita joensuulaisia.

Nyt ovat haussa asukkaiden ehdotukset Joensuun kulttuuripalkinnon ja Arjen sankarit -palkintojen saajiksi. Mielestään sopivaa ehdokasta voi ehdottaa 15. marraskuuta mennessä.

Joensuun kulttuuripalkinto:
https://link.webropol.com/s/kulttuuripalkinto2022
Arjen sankarit -palkinto:
https://link.webropol.com/s/Arjensankarit2022

Carelicumin, Enon, Kiihtelysvaaran, Pyhäselän ja Tuupovaaran palvelupisteissä voi jättää ehdotukset myös paperilomakkeella.

Lomakkeet ja muuta tietoa Joensuu-päivästä on myös osoitteessa www.joensuu.fi/joensuu-paiva.

Joensuun kulttuuripalkinto myönnetään yhdelle tai useammalle joensuulaiselle ammattitaiteilijalle, taiteen harrastajalle tai kulttuurijärjestölle tai -ryhmälle. Palkinnon saajan valitsee kulttuuri- ja liikuntalautakunta ja palkinnon suuruus on 3 000 euroa. Palkinnon myöntämisen perustana on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus.

Arjen sankarit -palkinnolla taas halutaan nostaa esille niitä joensuulaisia vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka toimivat pyyteettä oman yhteisön ja yleisen hyvän eteen. Palkintoja jaetaan tänä vuonna kaksi kappaletta ja niiden saajat voivat olla miltä Joensuun asuinalueelta tai pitäjästä tahansa. Palkittavat valitsee osallisuus- ja vetovoimalautakunnan nimeämä arviointiryhmä. Palkinnon suuruus on 500 euroa sankaria kohden. Arjen sankarit -palkinto perustettiin Joensuun 170-vuotisjuhlavuonna.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.