Sisältöjulkaisija

angle-left Cederbergin aukion esirakentaminen käynnistyy Penttilänrannassa

Cederbergin aukion esirakentaminen käynnistyy Penttilänrannassa

Joensuun kaupunki on aloittanut Cederbergin aukion ja sen läpi kulkevan Penttilänraitin esirakentamisen Penttilänrannassa. Työt keskittyvät entisen sahan tukkialtaan vierustalle ja valmistuvat kesäkuussa 2020.

Alueelle rakennetaan louhetäyttö, joka jätetään painumaan.

– Louhetäytön painumista seurataan kahdeksasta painumamittauspisteestä. Lisäksi alueelle rakennetaan vesihuoltoa, rakennuttaja Janne Kettunen Joensuun kaupungilta kertoo.

Rakennustyöt lisäävät raskasta ajoneuvoliikennettä alueella. Louhetta tarvitaan noin 1800 kasettiautollista. Rakennustöiden aikana tukkialtaan ja Pielisjoen välissä olevalla louhepenkereellä ei ole mahdollista kulkea.

Cederbergin aukion rakentaminen on tavoitteena aloittaa vuonna 2022. Aukio rakennetaan sahan entisen tukkialtaan vierustalle kaupunkilaisten oleskelu- ja virkistysalueeksi. Ympäri aukioita on sijoiteltu viheralueita ja suunnittelussa on huomioitu myös skeittauksen mahdollisuus alueella. Aukiolla on tilavaraukset palvelu- ja huoltorakennuksille, terassitoiminnalle sekä ulkouima-altaalle. Näiden mahdollisesta rakentamisesta päätetään myöhemmin.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.