Sisältöjulkaisija

angle-left Carmina Burana tulee olemaan spektaakkeli

Carmina Burana tulee olemaan spektaakkeli

Sävelten alkuvoimaa, rytmien, melodioiden ja sointimassojen tykitystä suoraan sisimpään. Sitä kaikkea on Carmina Burana – massiivinen klassikko suurkuorolle ja -orkesterille. Teosta ei ole aikaisemmin kuultu kokonaisuudessaan Joensuussa.

Joensuu Areena muuntautuu lauantaina 30.11.2019 klassisen musiikin näyttämöksi, kun Joensuun kaupunginorkesteri jatkaa areenakonserttiensa sarjaa. Tuolloin esitetään ensimmäistä kertaa Joensuussa kokonaisuudessaan Carmina Burana -teos yhdessä massiivisen kuorokokoonpanon kanssa. Konsertissa on mukana yhteensä 80 soittajaa ja suurkuorossa sata laulajaa!

– Konsertissa kuultavaa Adiemusta laulaa Konservatorion nuorisokuoro Valo, koululaiskuoro Tulikatti sekä Norssin koulun oppilaiden kuoro. Carmina Buranaa puolestaan esittää Itä-Suomen yliopiston Joy-kuoro, Kamarikuoro Kaisku sekä muita yhteiskuoroproduktioon hakeneita laulajia eri Pohjois-Karjalan alueen kuoroista, kertoo suurkuoroa harjoituttava ja johtava Mari-Annika Heikkilä.

Carmina Buranan kaltainen suurteos on harvinaisuus Joensuussa, ja mikä hienointa, se tehdään kokonaan paikallisin voimin.

– Laulajat ja soittajat ovat paikallisia Carmina Buranan visuaalisesta elämyksestä vastaa valotaiteilija Kari Kola, joka on valaissut muun muassa Stonehengen ja Saana-tunturin. Carmina Buranasta on tulossa kaikilta osin spektaakkeli, jollaista harvoin näkee Joensuussa, toteaa kaupunginorkesterin intendentti Marjo Vattulainen.

Carmina Buranan pääsyliput ovat jo myynnissä ja tapahtuman tuottaminen on kovassa vauhdissa. Marraskuun konsertti tehdään yhteistyössä Joensuun kaupunginorkesterin, Kerubin ja Joensuun konservatorion kesken. Konsertin kapellimestarina toimii Huba Hollókői ja kuoroja harjoituttaa Mari-Annika Heikkilä. Suurkuorossa ovat mukana Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy sekä kamarikuoro Kaisku.

Carmina Burana on suuri näyttämökantaatti, jonka tekstit perustuvat keskiaikaiseen laulukokoelmaan. Niissä riemuitaan kevään paluusta sekä ylistetään juomisen, ylensyömisen ja pelaamisen iloja.

– Carmina Burana on populaarikulttuurissakin paljon käytetty klassikko ja sen säveliä on kymmenissä elokuvissa ja mainoksissa. Erityisesti kuoron laulama ’O Fortuna’ on monelle tuttu. Lisäksi konsertissa kuullaan ihastuttavat Karl Jenkinsin kuoroteokset Adiemus ja Palladio, jotka nekin varmasti ovat monelle tuttuja radiosta ja televisiosta, mainitsee kaupunginorkesterin markkinointipäällikkö Annika Huotari.

Carmina Burana

Lauantaina 30.11. klo 18 Joensuu Areenassa

Kapellimestari: Huba Hollókői
Solistit:
Sanna Heikkinen, sopraano
Timo Turunen, tenori
Juha Eskelinen, baritoni
Kuorot: Mari-Annika Heikkilä

Teokset:
Carl Orff: Carmina Burana
Karl Jenkins: Adiemus & Palladio

Yhteistyökonsertti Joensuun konservatorion kanssa.

Liput 15/15/5 euroa Carelicumista tai ovelta
Show&Dinner -liput 50€ (sis. konserttilipun, narikan sekä herkullisen buffet-illallisen ennen konserttia)

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.