Sisältöjulkaisija

angle-left Carmina Burana ensi kertaa Joensuussa 30.11.

Carmina Burana ensi kertaa Joensuussa 30.11.

Vaikuttava Carl Orffin näyttämökantaatti Carmina Burana koetaan Joensuun kaupunginorkesterin konsertissa lauantaina 30.11. klo 18 Joensuu Areenalla.

Huba Hollókőin johtamassa teoksessa solisteina laulavat sopraano Sanna Heikkinen, tenori Timo Turunen sekä baritoni Juha Eskelinen. Suurkuorossa mukana ovat Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy, kamarikuoro Kaisku sekä konservatorion lapsi-ja nuorisokuorot. Kokonaisvaltaisen kokemuksen täydentää kansainvälisen valotaiteilija Kari Kolan visuaalinen valaisu.

Joensuun kaupunginorkesterin, Joensuun konservatorion ja Kerubin yhteistyönä toteutettava Carmina Burana kuullaan nyt ensi kertaa Joensuussa. 1930-luvulla sävelletty teos pohjaa keskiaikaiseen Carmina Burana -runokokoelmaan, jossa käsitellään elämän kulkua, kohtaloa, nautintoja ja houkutuksia. Ainutlaatuiseksi konsertin tekee se, että teos tullaan kuulemaan ensimmäistä kertaa Joensuussa kokonaisuudessaan.

Myös produktion massiivisuus on Joensuussa ennenkuulumatonta. Lähes 300 henkisen orkesteri-kuoro-kokoonpano tarvitsee muun muassa 50 metrisen lavan.

Konsertin visuaalisuudesta vasta joensuulainen valotaiteilija Kari Kola, joka tunnetaan muun muassa Stonehengen ja Saana-tunturin valaisusta.

Lähes 200 kuorolaista

Ison orkesterin, laulusolistien ja lähes 200 kuorolaisen esittämä viisiosainen teos rakentuu ajatukselle kohtalon pyörän liikkeistä, joiden myötä ilo muuttuu toisinaan katkeruudeksi ja toivo epätoivoksi. Musiikillisesti renessanssista ja barokista vaikutteita ottava teos tuo kuultaviin koko orkesterisoitinten värikirjon. Teoksen ensimmäinen ja viimeinen osa alkavat erittäin tunnetulla O Fortuna -kohtauksella, joka on tullut tutuksi myös elokuvien ja mainosten maailmasta.

Konsertissa kuullaan lisäksi Karl Jenkinsin säveltämät Adiemus ja Palladio.

Carmina Buranan lipunmyynti on sujunut vauhdikkaasti. Konserttia ennen on mahdollista nauttia myös Kerubin valmistama herkullinen buffet-illallinen. Ovet avautuvat ja ruokailu alkaa konserttipaikalla klo 16.30. Sekä konsertti- että Show & Dinner -liput ovat ostettavissa etukäteen Carelicumista tai Ticketmasterin verkkokaupasta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.