Sisältöjulkaisija

angle-left Asuntopoliittisen ohjelman esitutkimus valmistui

Asuntopoliittisen ohjelman esitutkimus valmistui

Joensuun kaupunki valmistelee asuntopoliittista ohjelmaa. Ohjelma on osa kaupungin strategian tavoitelinjauksia kestävän kaupunkiympäristön kehittämiseksi.

Osana asuntopoliittisen ohjelman valmistelua Joensuun kaupunki teki huhtikuussa useita kuntalaiskyselyjä yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston Historian- ja maantieteenlaitoksen opiskelijoiden kanssa. Kyselyt olivat osa opiskelijoiden kurssia Monimenetelmällinen tutkimus käytännössä. Kyselyiden avulla opiskelijat keräsivät tietoa muun muassa Joensuun muuttoliikkeestä, palvelurakenteesta ja joukkoliikenteestä sekä laativat suosituksia kaupungille. Kyselyihin vastasi yhteensä noin 1200 asukasta. Lisäksi opiskelijat suorittivat yksilöhaastatteluja.

Kurssin tuloksena on valmistunut opiskelijoiden tekemä esitutkimus. Tutkimuksen myötä kaupungin asuntopoliittinen ohjelma saa käyttöönsä sekä kansallista vertailumateriaalia että tutkimustietoa paikallisista trendeistä ja tulevaisuuden tarpeista.

- Kaupungin näkökulmasta opiskelijoiden aikaansaama materiaali on ainutlaatuista ja se tuo merkittävää lisäarvoa kaupungin asuntopoliittisen ohjelman sisältöön. Vastaavantyyppistä tutkimusta ei olisi ollut mahdollista toteuttaa kaupungin omin voimin. Yhteistyö Historian- ja maantieteenlaitoksen opiskelijoiden sekä henkilökunnan kanssa toimi hienosti ja palveli kaupungin tarpeita merkittävällä tavalla tiedon tuotannossa, toteaa Joensuun kaupungin kansliapäällikkö Jenni Jokela.

Asuntopoliittisen ohjelman valmistelu jatkuu lomakauden päätyttyä, jolloin kuullaan myös eri sidosryhmiä. Valmis ohjelma on tarkoitus hyväksyä kaupunginvaltuustossa syyskaudella.

Tutustu esitutkimukseen täällä

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.