Sisältöjulkaisija

angle-left Asukkaiden osallisuutta lisätään Tuupovaarassa – Ullakosta matalan kynnyksen kohtaamispaikka

Asukkaiden osallisuutta lisätään Tuupovaarassa – Ullakosta matalan kynnyksen kohtaamispaikka

Joensuun kaupunki aloittaa Tuupovaaran Ullakon Olohuoneessa kaikille avoimen ja maksuttoman kohtaamispaikkatoiminnan. Toiminnan tarkoituksena on luoda tilanteita kaupunkilaisten kohtaamiselle ja kuulemiselle sekä vahvistaa tuupovaaralaisten osallisuuden kokemuksia.

– Toiminta aloitettiin ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Ensimmäisen tapaamiskerran ohjelmasta vastasi Tuupovaaran sydänyhdistys, joka sopi mainiosti ystävänpäivään, kertoo Joensuun kaupungin aluekoordinaattori Anni Koskeli-Ratamaa.

Toimintaa järjestetään säännöllisesti parittomien viikkojen maanantaisin ja ohjelma löytyy Joensuun tapahtumakalenterista. Toimintaan osallistuminen on kaikille avointa ja maksutonta. Tapaamisten teema vaihtelee ja ohjelma voi olla välillä hyvinkin kevyttä, välillä asiapitoisempaa. Toisella tapaamiskerralla 28. helmikuuta suunnitellaan kevään tuleva ohjelmaa yhdessä. Toiveita ohjelmasta voi esittää myös Tuupovaaran palvelupisteelle.

– Ohjelmaa suunnitellaan yhdessä ja se halutaan pitää sellaisena, että kenellekään ei tulisi kynnystä osallistumiselle. Tähän mennessä ainakin levyraati on noussut esille ja sitä ollaan keväälle suunnittelemassa, Koskeli-Ratamaa taustoittaa.

Kaikkea ei ole tarkoitus järjestää kaupungin omin voimin, vaan esimerkiksi järjestöt ovat tervetulleita mukaan esittelemään toimintaansa.

– Nyt meillä on olemassa paikka, jonne voimme tarpeen mukaan kutsua myös muiden organisaatioiden edustajia keskustelemaan kuntalaisten kanssa ajankohtaisista asioista. Toimintaa on tarkoitus laajentaa myöhemmin myös muille alueille, Koskeli-Ratamaa kertoo.

Tähän mennessä vahvistettuja tapaamisten aiheita ovat:

  • 28.2.2022 klo 12.30 Pogostan Sanomien uusi päätoimittaja Jyrki Pönkkä esittäytyy. Kahvitarjoilun lomassa suunnitellaan yhdessä kevätkauden ohjelmaa.
  • 14.3.2022 klo 12.30 Vaara-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Raili Hyvönen tulee keskustelemaan pankkipalveluista.

Tuupovaaran Ullakko löytyy osoitteesta Onnelankuja 5.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.