Sisältöjulkaisija

angle-left Asukkaat kutsutaan vaali-iltoihin eri puolille Joensuuta tammikuussa

Asukkaat kutsutaan vaali-iltoihin eri puolille Joensuuta tammikuussa

Joensuun kaupunki ja Pohjois-Karjalan hyvinvointialue järjestävät yhteistyössä viisi vaali-iltaa eri puolilla Joensuuta tammikuussa.

Asukkaat ovat tervetulleita keskustelemaan ja kyselemään sote-palveluiden jatkoon, uuteen hyvinvointialueeseen ja aluevaaleihin liittyvistä asioista. Vaali-illat pidetään Enossa, Kiihtelysvaarassa, Pyhäselässä, Tuupovaarassa ja kantakaupungilla.

Enon tilaisuus lähetetään myös suorana verkossa.

– Yhteinen tavoitteemme on, että mahdollisimman moni pohjoiskarjalainen käyttää äänioikeuttaan ja on osaltaan vaikuttamassa alueemme sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä pelastustoimen palveluihin, sanoo hyvinvointialueen muutosjohtaja Elina Felin.

–  Aluevaalit ovat ensimmäiset laatuaan ja niiden äärellä voi olla äänestäjällä paljon pureskeltavaa. On tärkeää, että toimimme yhdessä äänestysaktiivisuuden lisäämiseksi ja ihmisillä on riittävästi tietoa siitä, mihin kaikkeen tässä yhteydessä pääsee vaikuttamaan, sanoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Mitä haluat kysyä vaali-illassa? Lähetä kysymyksiä etukäteen

Iltoja alustavat asiantuntijat, minkä jälkeen käydään keskustelua kahvikupposten ääressä. Illan aikana vastataan myös osallistujien kysymyksiin ja niitä voi lähettää myös etukäteen vaali-illoissa vastattavaksi.

Kysymyksiä voi toimittaa joko sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.joensuu.fi/vaali-illat, kaupungin palvelupisteillä tai postitse osoitteeseen Joensuun kaupunki/Viestintä, Rantakatu 20, 80100 Joensuu ja kuoreen merkintä "vaali-illat".

Joensuun vaali-iltojen aikataulut:

ma 10.1. klo 18 Eno, valtuustosali (Kunnantie 2) – myös suorana kaupungin Youtubessa
ti 11.1. klo 18 Tuupovaara, ravintola Wirsuvaara (Rekijoentie 8 a)
ke 12.1. klo 18 kantakaupunki, Carelicumin auditorio (Koskikatu 5)
to 13.1. klo 18 Kiihtelysvaara, Suojapirtti (Tulrompsuntie 2)
ma 17.1. klo 18 Pyhäselkä, kokoushuone (Lastaustie 2, Hammaslahti)

Aluevaalit käydään 23. tammikuuta, ennakkoäänestys on kotimaassa 12.–18.1.

Lisätietoa Joensuun kaupungin vaalijärjestelyistä on osoitteessa www.joensuu.fi/vaalit ja aluevaaleista yleisesti osoitteessa www.siunsote.fi/aluevaalit.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.