Sisältöjulkaisija

angle-left Asemanseudun rakentaminen alkaa tällä viikolla valmistelevilla töillä

Asemanseudun rakentaminen alkaa tällä viikolla valmistelevilla töillä

Joensuun kaupunki aloittaa asemanseudun toisen vaiheen rakennustyöt maanantaina 13.5. alkavalla viikolla. Tällä viikolla tehdään valmistelevia töitä, muun muassa rakennetaan tilapäiset liikennejärjestelyt. Itse rakennustyöt alkavat ensi viikolla. Työt alueella valmistuvat lokakuussa 2019.

Alueelle rakennetaan Asemankaari-niminen katu Siltakadun kiertoliittymän ja Sirkkalan kiertoliittymän välille.  Asemankaari on joukkoliikennekatu, jolle sijoittuu kahdeksan kaukoliikenteen bussipysäkkiä odotuskatoksineen. Samalla rakennetaan asemarakennuksen ja Itäranta -kadun väliin sijoittuva Asemanpuisto. Kadunrakennustyö sisältää myös vesihuollon ja sähkö-, tietoliikenne- sekä kaukolämpöverkostojen rakentamista.

Asemankaaren ja ratapihan väliin rakennetaan 237 katettua pyöräpysäköintipaikkaa ja polkupyöränhuoltopiste. Aseman alueella on tällä hetkellä kymmeniä hylättyjä polkupyöriä, jotka siirretään alueelta ennen kadunrakennustyön alkamista.

Asemalla oleva vanha höyryveturi maalataan ja siirretään uuteen sijaintiinsa asemarakennuksen viereen.

Henkilöautojen saattoliikenne ja taksiliikenne järjestetään tulevaisuudessa pysäköintitalon yhteyteen.  

Liikennejärjestelyjen muutoksista tiedotetaan erikseen tällä viikolla

Kadunrakennustyö aiheuttaa merkittäviä liikennejärjestelyjä ratapihan ja Itärannan välisellä alueella. Alueella asioivien kannattaa huomioida liikkumisessa tulevat muutokset.

Itäranta-kadun liikenne toimii työn aikana muutoin normaalisti, mutta työmaaliikenne ja tilapäiset järjestelyt lisäävät kadun liikennemääriä.

Rakennustyöstä aiheutuu lisäksi muun muassa melu- ja pölyhaittoja. Vesihuoltotöiden yhteydessä tehtävistä liitostöistä aiheutuvat katkokset vedenjakelussa pyritään ajoittamaan niin, että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa yrityksille ja asukkaille. Katkoksista tiedotetaan kiinteistöjä erikseen.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.