Sisältöjulkaisija

angle-left Asemanseudun pysäköintitalon rakentaminen alkaa

Asemanseudun pysäköintitalon rakentaminen alkaa

Joensuun asemanseudun pysäköintitalon rakentaminen alkaa maanantaina 2.9.2019. Alustavan arvion mukaan työt kestävät vuoden 2020 loppuun.

Rakennuksen maanrakennus- ja perustustyöt alkavat 2. syyskuuta ja perustusten paalutustyö maanantaina 9. syyskuuta. Paalutus kestää alustavan arvion mukaan noin viisi viikkoa. Paalutustyö on tavanomaista rakennustyötä kovaäänisempi työvaihe, joten se toteutetaan kello 7–18.

Pysäköintitaloon 500 autopaikkaa

Pysäköintitaloon tulee maan päälle neljä kerrosta. Lisäksi rakennuksen kattotasanne rakennetaan pysäköintitilaksi. Kattopysäköintiä on tarpeen mukaan mahdollisuus hyödyntää myös talvella.

Pysäköintitaloon tulee noin 500 autopaikkaa, joista sähköautoille varataan alustavan arvion mukaan kuusi paikkaa. Rakentamisessa varaudutaan siihen, että paikkoja on myöhemmin mahdollisuus lisätä.

Joensuun kaupungin ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) neuvotteleman yhteistyösopimuksen mukaisesti PKO rakentaa pysäköintilaitoksen ilman kaupungin rahoitusta. Parkkitalo palvelee aseman yleistä pysäköintiä sekä asemanseudulle kaavoitetun asuntokorttelin ja Break Sokos Hotel Kimmelin korttelin tarpeita.

Koko rakennuksen alustava kustannusarvio on noin 11,5–12,5 miljoonaa euroa.  

Pysäköintilaitoksen tontin ympäristössä tehdään myös kadunrakennustöitä, joita tekee Joensuun kaupunki.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.