Sisältöjulkaisija

angle-left Asemanseudun pysäköinti- ja saattoliikenne ajetaan vain Kimmelin kohdalta

Asemanseudun pysäköinti- ja saattoliikenne ajetaan vain Kimmelin kohdalta

Kaukoliikenteen bussien lähtölaitureiden siirtyminen Asemankaarelle vanhan linja-autoaseman pihasta on aiheuttanut osalle yksityisautoilijoista päänvaivaa.

Aseman kiertoliittymästä rautatieasemalle saavat kääntyä vain bussit. Pysäköinti- ja saattoliikenne ajetaan sen sijaan vain Itärannasta Kimmelin kohdalta. Alueen muuttunut tilanne on johtanut useaan läheltä piti -tilanteeseen.

Vain linja-autoliikenteelle varatulla yksisuuntaisella katuosuudella on toistuvasti myös muuta liikennettä ja jotkut autoilijat ajavat yksisuuntaista katua vastakarvaan.

– Nyt toivomme kaikilta asemanseudulle autoilevilta tarkkaavaisuutta ja malttia muuttuneeseen tilanteeseen, muistuttaa kaupungininsinööri Ari Varonen.

Liikennesääntöjen noudattamista on käyty valvomassa muutamaan otteeseen jo poliisin voimin, mutta jatkuvaa ohjausta hekään eivät voi alueella järjestää.

Kaupunki selkeyttää lähiaikoina alueen opastusta muun muassa lisäämällä saattoliikenne-viittoja Itärantaan.

Kaupungin liikennesuunnittelussa kiitellään, että polkupyörät ovat löytäneet hyvin paikkansa muuttuneissa järjestelyissä. Lähiaikoina polkupyörien pysäköinti siirtyy lopulliselle paikalle asemalaiturin viereen.

Jalankulkijat pääsevät asemalaiturille ja kaukoliikenteen linja-autopysäkeille sekä Siltakadun kiertoliittymän että Kimmelin kohdalla olevan liittymän kautta.

Alueen nykytilanteen mukaiset tilapäiset liikennejärjestelyt liittyvät asemanseudun rakentamiseen, jossa muun muassa entisen linja-autoaseman alueelle rakennetaan parhaillaan pysäköintitaloa. Jatkossa alueen pysäköinti ja saattoliikenne hoituu pysäköintitalon kautta.