Sisältöjulkaisija

angle-left ”Erinomainen asenne” – Joensuun rakennusvalvonta palkittiin hyvästä asiakaspalvelusta

”Erinomainen asenne” – Joensuun rakennusvalvonta palkittiin hyvästä asiakaspalvelusta

Joensuussa on hiottu rakennuslupaprosessin käytäntöjä, jotta rakentajille suunnatut palvelut saadaan joustaviksi ja lupaprosessit mahdollisimman selkeiksi. Joensuun rakennusvalvonta on valittu Vuoden yhteistyön rakentajaksi Pohjois-Karjalassa 2022.

Palkitsemiskriteereitä olivat olleet muun muassa erinomainen palveluasenne ja yhteistyön henki. Valinnan teki Rakennusteollisuuden projekti Yhteistyöllä onnistunut rakennushanke ja sen Pohjois-Karjalan johtoryhmä. Palkitsemista ehdottivat urakoitsijat.

Johtoryhmä arvioi, että Joensuu on aiempaa houkuttelevampi investointikohde rakennusvalvonnan asiakaslähtöisen toimintatavan ja kehittämismyönteisen ilmapiirin ansiosta.

Toimintamalleja on Joensuussa hiottu ja esimerkiksi kookkaallekin kohteelle voi saada rakennusluvan viikossa. Keskimääräinen käsittelyaika Joensuun alueella on neljätoista päivää.

Joensuun rakennus- ja ympäristölautakunta on delegoinut kaikki lupapäätökset viranhaltijoille. Joensuussa toimii työryhmä, jossa on kaavoittajan, pelastuslaitoksen ja ympäristöterveydenhuollon edustaja. He tekevät päätökset jopa viikon kuluessa hakemuksesta eikä kerran kuussa kokoontuvan lautakunnan rytmi turhaan viivästytä lupapäätöksiä.

– Rakennusvalvonnan väki on koittanut ajatella rakentamisen prosessia mahdollisimman paljon loppukäyttäjän näkökulmasta. Myös viranomaisyhteistyömme on täällä erinomaista. Hienoa, että se näkyy, iloitsee palkinnosta kaupunkiympäristöjohtaja Ari Varonen.

Lisätietoa Joensuun kaupungin rakennusvalvonnasta: www.joensuu.fi/rakentamisen-luvat-ja-lomakkeet

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.