Tervetuloa Joensuun yhteiskoulun lukioon!

Joensuun yhteiskoulun lukio on Pohjois-Karjalan suurin päivälukio, jolla on yli satavuotiset tasa-arvioisuudesta kumpuavat perinteet jo vuodesta 1907 alkaen.

 

 

Yhteiskoulun lukion rakennuksessa kohtaavat Papinkadulle 1912 valmistunut arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelema ja arkkitehti Einari Teräsvirran 1950-luvun lopulla täydentämä vanha jo peruskorjattu rakennus ja arkkitehti Pasi Siistosen 2013 suunnittelema, kesällä 2015 valmistunut uudisrakennus. 

Lukiorakennuksemme sisältää modernien luokkatilojen lisäksi mm. hienon discopallolla, värivaloilla ja viimeisimmällä ääni- ja kuvateknologialla varustetun ruokala-aula Masuunin, erinomaisen täydellisyyttä hipovan kuvataideateljeen, iltaharjoittelutilan bändeille, uutuuttaan hohtavan suuren kuntosalin sekä mediateekin, opiskelijoiden oman olohuoneen PS4 peleineen, virtuaalitodellisuus- ja drone-järjestelmiä, suihkulähteen, amfiteatterimaisia aula- ja pelitiloja sekä erilaisia pienryhmätiloja. 

Kaikki opetus- ja taukotilat on varustettu viimeisimmällä teknologialla ja opiskelija toimii aktiivisesti erilaisissa virtuaaliympäristöissä käyttäen hyväkseen mm. uusinta mobiilitekniikkaa.

Sähköistyvät yo-kirjoitukset on huomioitu lukiossamme jo sen käyttöönottovaiheessa vuonna 2015.

JYK sijainti kartalla

Papinkatu 3, 80110 Joensuu

Sivu arviointi ja palaute