"Uusi ja uljas Yhteiskoulun lukio!"

karuselli0.png
Karusillikuva1
Karusellikuva2
Karusellikuva3
Karusellikuva4
Karusellikuva5

Joensuun yhteiskoulun lukio

Joensuun yhteiskoulun lukio täyttää 110 vuotta Suomen itsenäisyyden juhlavuonna. Samalla tulee kuluneeksi 50 vuotta lukio-opetuksen alkamisesta Pielisjoen yhteiskoulussa (myöh. Niinivaaran lukio). Juhlinta huipentuu lauantaina 7. lokakuuta kello 13:00 järjestettävään pääjuhlaan yliopiston Carelia -salissa ja Kimmelin juhlaillallisiin. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet JYK 110 vuotta juhlasivuston alla.

 

Joensuun yhteiskoulun lukio on Pohjois-Karjalan suurin päivälukio moderneine tiloineen ja oppimisympäristöineen.

Lukiossa kohtaavat Papinkadulle 1912 valmistunut arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelema ja arkkitehti Einari Teräsvirran 1950-luvun lopulla täydentämä vanha jo peruskorjattu rakennus ja arkkitehti Pasi Siistosen 2013 suunnittelema, kesällä 2015 valmistunut uudisrakennus.

Lukiorakennuksemme sisältää modernien luokkatilojen lisäksi mm. hienon discopallolla, värivaloilla ja viimeisimmällä ääni- ja kuvateknologialla varustetun ruokala-aula Masuunin, erinomaisen täydellisyyttä hipovan kuvataideateljeen, iltaharjoittelutilan bändeille, uutuuttaan hohtavan suuren kuntosalin sekä mediateekin, opiskelijoiden oman olohuoneen PS4 peleineen, virtuaalitodellisuus- ja drone-järjestelmiä, suihkulähteen, amfiteatterimaisia aula- ja pelitiloja sekä erilaisia pienryhmätiloja.

Kaikki opetus- ja taukotilat on varustettu viimeisimmällä teknologialla ja opiskelija toimii aktiivisesti erilaisissa virtuaaliympäristöissä käyttäen hyväkseen mm. uusinta mobiilitekniikkaa. Sähköistyvät yo-kirjoitukset on huomioitu lukiossamme jo sen rakennusvaiheessa.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kevään 2017 yhteishaussa Joensuun yhteiskouluun hyväksytyistä (jotka ovat antaneet julkaisuluvan internetiin) lista löytyy "hakeminen" välilehdeltä. Täydellinen hyväksyttyjen lista on lukion ovessa nähtävillä 15. kesäkuuta - 29. kesäkuuta. Mahdolliset varasijat tarjotaan varasijajärjestyksen mukaisesti automaattisesti jonossa ensimmäisinä oleville.

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!