Usein kysyttyä

Henkilökohtaisen kortin ikäryhmän vaihtuminen

Jos henkilökohtaisen Waltti-kortin omistajan ikäryhmä vaihtuu esim. lapsesta nuoreksi (17 v.), pitää ikäryhmä käydä päivittämässä Carelicumissa (Koskikatu 5). Tuota päivitystä ei siis voi tehdä bussissa tai nettipalvelussa.

Haltijakohtaisen kortin ikäryhmää ei voi vaihtaa. Tarvittaessa on siis hankittava uusi, oikean ikäryhmän mukainen kortti.

Jos nettilataamisessa on ongelmia

Nettilataamisessa on ilmennyt joillakin korteilla ongelmia.

Syynä voi olla:

1) Waltti-järjestelmä ei vielä tue Windows 10 -käyttöjärjestelmää.

2) Palvelu on käytettävissä seuraavissa selainympäristöissä: Internet Explorer, Firefox ja Chrome. Palvelun toiminta testataan näiden selainten uudempien versioiden kanssa mahdollisimman pian virallisen versiojulkistuksen jälkeen.

3) Heti alkuvaiheessa hankituilla Waltti-korteilla (tammi-huhtikuu 2015) on esiintynyt ongelmia, kun niille yritetään tehdä latausta netin välityksellä. Kortit toimivat matkustettaessa busseissa normaalisti. Mikäli käytössä on tällainen alkuvuodesta 2015 hankittu Waltti-kortti ja haluaa käyttää nettilataamista, voi kortin käydä vaihtamassa maksutta uuteen Carelicumissa, Koskikatu 5.

Entisellä kortilla olevan kauden voi käyttää ensin loppuun ja ottaa sitten uuden kortin käyttöön. Entinen kannattaa hävittää siinä vaiheessa. Mikäli vanhalla kortilla on vielä arvoa, voi kortilla olevan arvon nostaa Carelicumissa käteisenä ja siirtää uudelle kortille.


Lastenvaunut bussissa

Kysymys: Mahtuuko pikkubusseihin lastenvaunut?

Vastaus: Matalalattiaisten pikkubussien kapasiteetti on sama kuin isojenkin, eli kyytiin mahtuu yleensä kahdet vaunut tai rattaat kerrallaan. Lastenvaunujen kanssa matkustettaessa on varauduttava siihen, että vaunujen kanssa ei ehkä mahdu ensimmäiseen mahdolliseen bussiin.

WALTTI-kortin käyttö toisen Waltti-kaupungin liikenteessä

Kysymys: Kuopiossa otettiin Waltti käyttöön 1.6.15 alkaen. Tämän kortin tarkoitus eikös ole olla valtakunnallinen. Kysymys kuuluu: voiko kuopiolaisen Waltti-kortin omaava (esim arvokortti) maksaa kesäkuusta lähtien Jojo-autoissa sillä omalla kuopiolaisella kortillaan (ja päinvastoin joensuulainen Kuopiossa)?

Vastaus: Waltti-kortin arvolipulla voi matkustaa toisen Waltti-kaupungin tai Waltti-Elyn liikenteissä. Arvolipulta veloitetaan silloin liikenteen hankkijan hinnaston mukainen maksu, esim. Kuopion ao. arvolipun ja vyöhykkeen mukainen maksu.

 

Waltti-kuukausikortti

K: Onko mahdollista matkustaa esim. Joensuusta Liperiin (2 vyöhykettä), siten, että maksaa kk-kortilla 1 vyöhykkeen matkan ja lisäksi käteisellä 1 vyöhykkeen taksan? Kk-kortti on vyöhykkeelle A.

V: Kuukausikortti on hankittu tietylle "vakio"vyöhykkeelle, kuten tässä tapauksessa A -vyöhykkeelle eli yhden vyöhykkeen matkalle.

Mikäli kuljet tästä vakiovyöhykkeistä poikkeavan matkan esim. kahden tai kolmen vyöhykkeen matkan, voit ladata kortillesi kausilipun lisäksi arvoa, jota voi käyttää näihin poikkeaviin matkoihin.

Yhdistelmämaksaminen eli osa kausikortilla ja osa käteisellä, ei ole mahdollista, vaan poikkeava matka maksetaan siis joko kortilla olevalla arvolla tai kokonaan käteisellä.


Milloin tulee Waltti-kortin opiskelija-alennus

K: Milloin opiskelija-alennus tulee käyttöön walttiin? Opiskelijana olen odottanut uuden waltti-kortin käyttöönottoa, jotta olisi kohtuuhintaisempaa matkustaa paikallisliikenteessä, mutta eilen Karjalan Heilistä luin, että opiskelijalippu yli 24- vuotiaille tuleekin käyttöön vasta joskus myöhemmin. Opiskelijana toivoisin tämän "myöhemmin" olevan mahdollisimman pian, eikä jonkinlainen aika arviokaan olisi pahitteeksi, sillä nyt tuo myöhemmin voi olla mitä tahansa kuukaudesta vuosiin.

V: Opiskelija voi käyttää nuorisolippua niin kauan, kunnes täyttää 25 vuotta. Waltti-opiskelijakortti tuli käyttöön 1.8.2015 alkaen.

Matkahuollon sarjakortin kelpoisuus

K: Kuinka pitkään Matkahuollon 44-matkan sarjakorttia voi käyttää Jojo-liikenteessä?

V: Matkahuollon sarjalippu käy Jojo-busseissa toistaiseksi.


Myyntipalkkio

K: Miksi saldon lataamisen lisäksi menee vielä erillinen myyntipalkkio? Carelicumissa ja bussissa tapahtuvan latauksen myyntipalkkioiden ero on minimaalinen, joten miksi ylipäänsä kaksi erillistä hintaa ja miksi ne eivät voi sisältyä itse lipun hintaan? Sekavoittaa vain asiaa entisestään...

V: Myyntipalkkio halutaan erikseen näkyviin lipun hinnan lisäksi, sillä palkkio vaihtelee myyntipisteittäin. Jatkossa on tulossa muitakin myyntikanavia ja niiden osalta myyntipalkkion suuruus on erilainen. Lisäksi  arvonlisäverokanta on matkustuksessa ja palveluissa erilainen.

Nettikaupassa tehdyistä ostoista ei peritä enää myyntipalkkiota.

Haltija-Waltti

K: Miksi haltija-Walttia ei ole mahdollista sulkea tai lipputuotetta katoamistapauksissa siirtää toiselle kortille henkilökohtaisen Waltin tapaan? Meille haltija-Waltti on käytännössä ainoa mahdollisuus, kun bussin käyttö on satunnaista ja kumpikin puolisoista käyttää kuitenkin bussia.

V: Haltijakohtaisen kortin osalta ei tallenneta henkilötietoja järjestelmään, ainoastaan ikäryhmä. Haltijakohtaista korttia ei ns. personoida eli sieltä ei ole mahdollista siirtää matkoja tai arvoa toiselle kortille. Seuraamme tämän osalta valtakunnallista ohjeistusta. Käytön kannalta henkilökohtainen kortti on siis turvallisempi käytössä.

Pankkikortilla maksaminen bussissa

K: Joukkoliikenneuudistuksen ensimmäisten tietojen tultua aikanaan julki ilmaistiin hyvin selvästi se, että myös busseihin olisi tulossa monien isompien kaupunkien tapaan mahdollisuus maksaa kertamatkat ja sarjatuotteet pankkikortilla. Nyt tästä mahdollisuudesta ei ole ollut mitään puhetta, joten mikä on sen suhteen tilanne? Korttimaksumahdollisuus olisi aivan välttämätön, sillä kaikki eivät kuitenkaan netissä pysty jatkossa lataamaan verkkopankkitunnuksilla lisää saldoa Walttiin ja milloin tämä nettilataaminenkin on sitten tulossa käyttöön? Käytännössä itsekin olen lähiautomaatilta nostanut rahaa lähemmäs 100 euroa ja hypännyt bussiin ja ostanut 90 euron arvoisen 40 matkan sarjakortin. Eihän tuossakaan touhussa ole järjen hiventäkään! Valitettavasti...

V: Pankkikorttimaksaminen busseissa on valmistelussa. Sirullisen pankkikortin käyttöönottoa valmistellaan parhaillaan. Kertamaksujen maksaminen pankkikortilla odottaa lähimaksamisen toteutumista. Bussissa voi kuitenkin aina maksaa käteisellä. Lisäksi Jojo-liikenteen käteislippuja voi ostaa mobiilisovelluksilla.


Linjan 10 päättyminen 1.7. alkaen 2014

1.7. alkaen Linja 10 lakkaa kulkemasta ja Koillisväylän läntisen osan lähipysäkit ovat Koillisväylän kääntöpysäkki sekä Ruuhitien pysäkit.

Noutopoika liikennöi maanantaista perjantaihin klo 7:00 - 17:00. Koillisväylän läntinen osa kuuluu myös Noutopojan liikennöintialueeseen. Noutopojan kyydin voi tilata numerosta 013 267 7000, josta saa myös tarkempia tietoja aikatauluista. Lisätietoa Noutopoika -liikenteestä.Mistä voin tiedustella löytötavaroita?

Löytötavaroita voi tiedustella suoraan Pohjois-Karjalan löytötavarapalveluista, puhelinnumero 0600-550127 (1,99 €/min+npm) tai käymällä toimipisteessä osoitteessa Raatekankaantie 4, 80100 Joensuu. Löytötavaratiedusteluihin ei vastata sähköpostitse.

Pohjois-Karjalan löytötavaratoimiston puhelinpalvelu on toiminnassa ympäri vuorokauden 7 päivää viikossa. 

Entä jos hukkaan korttini?

Autoista talteen otetut Joensuun seudun matkakortit toimitetaan palvelupisteeseen Carelicumiin, Koskikatu 5, Joensuu, jossa ne säilytetään vuoden ajan.

 

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!