akatemia pesis
yojuhla

Joensuun Urheiluakatemia

Joensuun Urheiluakatemia on tarkoitettu tukiverkostoksi kilpaurheileville nuorille ja nuorille aikuisille, joiden tavoitteena on kansallinen ja kansainvälinen huippu. Joensuun Urheiluakatemia auttaa yhdistämään urheilun ja opiskelun joustavasti yhteistyössä Joensuun keskustan lukioiden (Yhteiskoulun, Lyseon, Normaalikoulun ja Itä-Suomen koulun lukion), Riverian, Itä-Suomen Liikuntaopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston sekä paikallisten seurojen kanssa.

« Takaisin

Akatemialle uusi kärkilaji ja menestyssuunnitelma

« Takaisin

Joensuun Urheiluakatemian johtoryhmä nimesi kokouksessaan 16.2.2017 yleisurheilun Joensuun Urheiluakatemian uudeksi kärkilajiksi. Muita akatemian kärkilajeja ovat ampumahiihto sekä pesäpallo.

Yleisurheilu on kuulunut akatemian alkuajoista lähtien akatemian valmennuslajeihin. Myös lajin urheilullinen taso sekä alueen nuorisovalmennus on ollut varsin hyvällä mallilla. Kärkilajistatukseen edellytettävä lajiliittotason tunnustus alueelta on kuitenkin puuttunut.

Lajiliittotason yhteistyö vahvistui vuoden 2016 lopulla, kun Suomen Urheiluliitto nimesi uudet nuorten olympiavalmentajat uudistuvaan valmennusorganisaatioonsa. Noista valmentajista kahden, Jukka Keskisalon (lajina kestävyysjuoksu) ja Olavi Parjasen (keihäänheitto), työpaikka on juurikin Joensuun Urheiluakatemiassa.

Uusi kärkilajivalinta toteuttaa osaltaan Joensuun Urheiluakatemian uutta, vuodet 2017-2020 kattavaa menestyssuunnitelmaa. Akatemiaverkoston toimijoiden kanssa yhteisesti laaditun menestyssuunnitelman visiona on luoda Joensuun Urheiluakatemiaan Suomen parhaat mahdollisuudet huippu-urheilun ja opiskelun yhdistämiseen. Tähän tähtääviä toiminnan osa-alueita ovat urheilijan kaksoisuran mahdollistaminen, huippu-urheilun edistäminen ja arvostaminen sekä osaamisen ja verkostojen vahvistaminen. Vahva seura- ja lajiliittoyhteistyö nähdään yhtenä huippu-urheilua eteenpäin vievänä toiminnan päämääränä.

Lisätietoa:
valmennuskoordinaattori Kimmo Hyppönen, kimmo.hypponen@jns.fi, p. 050 43678839 akatemiakoordinaattori Anu Korhonen, anu.korhonen@jns.fi, p. 050 5906530

Joensuun Urheiluakaemian kärkilajikriteerit

Joensun Urheiluakatemian menestyssuunnitelma 2017-2020


« Takaisin


 

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!

Huippu-urheilijana korkeakoulussa 2013

Huippu-urheilijana korkeakoulussa -opas

Lue lisää »
Facebook

Joensuun Urheiluakatemia Facebookissa!

Lue lisää »
Twitter

Joensuun Urheiluakatemia Twitterissä!

Lue lisää »
Nea Norismaa

Joensuun Urheiluakatemian on Youtube -kanava

Lue lisää »