Metsäkuva ulkoilumahdollisuudet

Ulkoilumahdollisuudet

Joensuun alueelta löytyy useita ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia. Joensuun vaihtelevat maastot tarjoavat lukemattomia elämyksiä ulkoilusta ja kuntoilusta kiinnostuneille.

Ulkoilureitit

Joensuun alueella on useita ulkoilu- ja retkeilyreittejä, jotka tarjoavat monipuolisia elämyksiä ulkoilusta ja kuntoilusta kiinnostuneille.

Joensuun vaihtelevat maastot ja kattava latuverkosto tarjoavat elämyksiä niin kuntoilijoille kuin kilpailumielessä urheileville. Uusia hienoja ulkoilukohteita voi löytää kokeilemalla frisbeegolfia jollain Joensuun alueen seitsemästä frisbeegolfradasta. Hyvin hoidetut uimarannat ja beach volley -kentät tuovat oman lisänsä erityisesti kesälajien harrastajille.

Lisätietoja: http://www.joensuu.fi/ulkoilujaretkeily

Joensuun luontopolut -esite

Keskustan alueen ulkoilureitit

• Kuhasalo: www.joensuu.fi/luontopolut
Kahden kilometrin päässä keskustasta sijaitseva ulkoilureitti, joka on sekoitus vanhaa metsää, paikallishistoriaa ja upeita vesistömaisemia.

• Noljakka: www.joensuu.fi/luontopolut
Kahden ja puolen kilometrin päässä keskustasta sijaitsevalla reitillä on mahdollisuus nähdä upeiden maisemien lisäksi lukuisia lintuja.

Kulttuurikävely

Kulttuurikävelyreiteillä voit tutustua Joensuun lähiympäristön kulttuurikohteisiin samalla kun liikut luonnossa. Reittejä löytyy yhteensä 14 kappaletta, ja ne sopivat kaikenikäisille. Lue lisää Joensuun alueen kulttuurikävelyistä: www.joensuu.fi/kulkurit

Uimarannat

Joensuussa on yhteensä 34 liikuntapalvelujen seurannassa olevaa uimarantaa.
Seurannassa oleminen tarkoittaa käytännössä sitä, että rannoilla tehdään säännöllistä uimaveden laadun valvontaa. Uimavalvontaa rannoilla ei ole.

Joensuun kaupungin uimarannoilla koirien uittaminen on kielletty. Koirille omat uittopaikat löytyvät Marjalan saaren kärjestä ja Aavarannan pienvenepaikalta. Lue lisää: www.joensuu.fi/uimarannat

Päivitetty 30.05.2018