Ulkoilualueet

Ulkoilualueet ovat kaupunkilaisten virkistäytymiseen varattuja luontoalueita. Ulkoilualueilla on ylläpidettyjä ulkoilureittejä sekä muita rakenteita, kuten laavuja ja tulistelupaikkoja.

Lykynlampi

Lykynlampi on enemmän lapsiperheiden ja kuntoilijoiden suosiossa. Lykynlammen vanhan ja uuden majan sekä saunojen varaustiedot löytyvät tilavasta. Kyseisten tilojen kanssa samasta rakennuksesta löytyvät myös suihkutilat. Talviaikaan Lykynlammen uuden majan puoli on varattu Joensuun Ladun kahviolle.

Lykynlammen majan läheisyydessä on myös kaksi tulentekopaikkaa. Esteetön laavualue sijaitsee n. 400 metrin päässä parkkipaikasta. Laavun lisäksi alueella on pöytäryhmä, puuvaja sekä puucee. Toinen laavu löytyy jyrkän mäen alta lammen rannasta. Myös kyseisen laavun läheisyydessä on puucee. Molemmat laavut ovat käytössä myös talvisin.

Kesäinen Lykynlampi tarjoaa hienot puitteet mm. polkujuoksuun, maastopyöräilyyn sekä frisbeegolfiin. Alueelta löytyvät myös monenlaisten kuntoilijoiden ja urheilijoiden suosimat, vanhan hyppyrimäen rappuset. Lykynlammen majan puolelta Lykynlammen rantaan vievien rappusten päässä on laituri, josta voi pulahtaa uimaan lenkin jälkeen. Talvisin Lykynlampi on suosittu erityisesti hiihtäijen keskuudessa (ks. ladut ja kuntoradat sekä Lykynlammen alueen latukartta). Lykynlammelta löytyy myös maastopyöräilyyn, kävelyyn ja vaikkapa koiranulkoilutukseen soveltuva Lykynlammen talvipolku (ks. talvipyoräilyreitit).

Kuhasalo

Kuhasalon virkistysalue sijaitsee Joensuun keskustan läheisyydessä, kävellen tai pyöräillen noin 3 kilometriä kauppatorilta. Alueella on rakennettu rengasreitti alueen eteläosaan, jossa on Pyhäselän rannalla kolme erillistä kaikille avointa tulipaikkaa. Reitti on noin 2,2 kilometriä pitkä. Rakennettua reittiä pitkin pääset liikkumaan myös alueen pohjoisosaan, Kalmoniemeen ja luostarin muistomerkille. Kalmoniemessä on myös kolme tulipaikkaa ja piknikpöytiä. Kalmoniemeen on noin 0,5 kilometrin matka.

Rakennetut reitit ovat maaston epätasaisuudesta ja rakennetun reitin reunojen pehmeydestä johtuen vaativia esteettömiä reittejä, suosittelemme niitä avustajan kanssa kuljettaviksi.
Alueella on myös useita rakentamattomia polkuja, joilla ei ole erillistä opastusta.

Lähtöpaikalla on inva-varusteltu wc sekä pyörien ja autojen pysäköintipaikat. Kesäisin lähtöpaikan viereisen vanhan peltoalueen maisemanhoidosta vastaavat kesälampaat.
Alueen puuhuolto toimii itsepalveluna reitin alkupään halkohäkistä kantaen. Alueen hoidosta vastaa kaupunkirakennepalvelut (kaupunkirakenne@joensuu.fi, / 050 401 4433, jätä viesti vastaajaan).

Kuhasalossa sijaitsee myös Joensuun Ladun ja Joensuun Kalastuskunnan omistamat laavut. Ensiksi mainittu on tarkoitettu vain Ladun jäsenille, mutta Kalastuskunnan laavua, eli Kalmonkatiskaa voi varata esim. kokous- tai virkistyskäyttöön. Lue lisää Kalmonkatiskan varaamisesta täältä.

Osoite: Kukkosensaari 5, Joensuu (karttalinkki)
Kuhasalon aluekartta
Skannaa QR-koodista aluekartta puhelimeesi

Vekaruksen ulkoilualue

Vekaruksen ulkoilualue sijaitsee Tuupovaaran taajamasta 16 kilometriä kaakkoon. Vekaruksen ulkoilualue on ainutlaatuinen paikka metsäluonnon ja vesistön puolesta. Alueella on muun muassa kolme koskea, joihin voi tutustua parin kilometrin mittaisen Vekaruksen luontopolun varrelta. Luontopolun varrelta löytyy myös Vekaruksen varaustupa. Vekaruksen ulkoilualue kytkeytyy n. 35 km mittaiseen Paimenpojan polkuun

Utran saaret

Utran saarten ulkoilualue on Joensuun keskustan läheisyydessä. Utran saarilla on aikojen saatossa ollut monenlaista teollisuutta ja jäänteitä historiasta voi nähdä vielä tänäkin päivänä. Lisätietoa Utran saarista sekä ohjeet alueelta löytyvän varauskodan varaamiseksi.

Sekä Utran saarissa että Vekauksella on mahdollisuus esteettömään ulkoiluun. Lisätietoja esteettömästä ulkoilusta Esteittä luontoon -sivulta.

Sivu arviointi ja palaute