"Henkilökohtaisia työllisyyspalveluita"

Joensuun kaupungin työkokeilupaikat työttömille

Työkokeilu on ei-työsuhteinen urasuunnittelua ja työllistymistä edistävä palvelu. Joensuun kaupunki tarjoaa työkokeilumahdollisuuksia eri ammattialoilla. Kaupungin työkokeilussa voi olla mm. TE-toimiston, eläke- tai vakuutusyhtiöiden työkokeilusopimuksilla. Selvitä työkokeilumahdollisuutesi työkokeilun rahoittajalta ja etsi sopiva työkokeilutehtävä sivullamme olevista ammattialakohtaisista luetteloista. Ota yhteyttä yhteyshenkilöömme ja neuvottele kokeilusta.

Joensuun kaupungin työkokeilupaikat

Joensuun kaupunki tarjoaa työkokeilumahdollisuuksia eri ammattialoilla. Ammattialakohtaiset työkokeilumahdollisuudet ja yhteyshenkilöt löydät alla olevien linkkien kautta.  (Kaupungin ammattialakohtaisiin työkokeilupaikkoihin pääsee myös hyvatyyppi.fi sivuston kautta.)

Työkokeilupaikat ammattialoittain

TE-toimiston työkokeilun avulla voi selvittää

  • ammatinvalinta- ja uravaihtoehtoja (esim. kun ammatillinen koulutus puuttuu tai suunnittelee ammatinvaihtoa tai yrittäjyyttä) tai
  • mahdollisuuksia palata työmarkkinoille (esim. selvittää oman osaamisen ajantasaisuus pitkän työttömyyden tai muun työmarkkinoilta poissaolon jälkeen).

Työkokeilun jälkeen voi olla tarpeen esim. palkkatuettu työjakso osaamista edistämään. Joensuun kaupunki priorisoi vuonna 2016 palkkatukityöllistämisen työmarkkinatukea työttömyyden perusteella yli 300 päivää saaneille henkilöille.
 

Miten edetä?

Selvitä ensin TE-toimistosta, onko Sinulla mahdollisuus työkokeiluun. Sen jälkeen etsi sopiva työkokeilun tavoitteitasi tukeva työkokeilupaikka. Olemme koonneet työkokeilutehtävät ammattialoittain. Ota yhteyttä suoraan tehtävässä ilmoitettuun yhteyshenkilöön ja keskustele tarjolla olevien työtehtävien soveltuvuudesta tavoitteisiisi.

Työkokeilusta laaditaan työkokeilusopimus, jonka allekirjoittavat osallistuja, kaupungin työyksikön esimies/hänen edustajansa ja TE-toimisto. Lisätietoja ja sopimuslomakkeita saat

http://www.te-palvelut.fi/te/fi/erikoissivut/kaytannot_ja_saannokset/index.html

Päivitetty 02.02.2016