"osaamistasi arvostetaan"

Työ

Työ - useille meistä aika iso osa arjen rytmittymistä. Maakunnan keskuksena Joensuusta ja sen lähiympäristöstä löytyy sekä työllistäjiä että tukea itsensä työllistämiseen.

Suurimpia työnantajia julkisella sektorilla ovat Joensuun kaupunki, Siun sote (Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä), Riveria (Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä) sekä Itä-Suomen yliopisto. Yksityissektorilla Joensuun seudun suurimpiin työllistäjiin kuuluvat muun muassa PKO (Pohjois-Karjalan Osuuskauppa), Abloy, Pohjois-Karjalan Kirjapaino ja Mantsinen Group, Ouneva Group ja John Deere.

Joensuun lähikunnissa on omat toimialakeskittymänsä, jotka nekin tarjoavat työmahdollisuuksia. Esimerkiksi Outokummun teollisuuskylä ja siellä toimivat yritykset (muun muassa Outotec Turula, HK-ruokatalo, Finelcomp ja Valukumpu) ovat noin kolmen vartin ajomatkan päässä Joensuun keskustasta.

Lähivuosina Joensuun seudulla tullaan panostamaan voimakkaasti biotalouden kehittämiseen. Tavoitteena on Joensuun seutu, joka on biotalouden osaamisen ja yritystoiminnan keskittymä sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Kehitystyö profiloi jo metsäkaupunkina tunnettua Joensuuta yhä voimakkaammin metsän ja vihreän kasvun huippuosaamisen seuduksi, joka tarjoaa myös tähän osaamisalueeseen liittyvää työtä.

Alueen kehittämisyhtiöt ja yrittäjäjärjestöt tukevat Joensuun seudun elinkeinoelämän elinvoimaisuutta ja yrittämisen edellytyksiä - hyvinvoivat yritykset myös työllistävät. Joensuun seudulla toimivia organisaatioita ovat Joensuun Tiedepuisto, JOSEK (Joensuun seudun kehittämisyhtiö), Pohjois-Karjalan Kauppakamari, Pohjois-Karjalan Uusyrityskeskus ja Pohjois-Karjalan Yrittäjät paikallisyhdistyksineen.

Työt kaipaavat tekijöitä tälläkin hetkellä - käy katsomassa esim. TE-palveluiden sivuilta avoimet työpaikat Joensuussa.

Päivitetty 20.04.2018