"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Kaupungille ja PKO:lle yhteistyösopimus toriparkin rakennuttamisesta

Rakentamisesta ei aiheudu kaupungille kuluja vaan rakennuttamisesta ja sen rahoituksesta vastaa PKO

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) ja Joensuun kaupunki ovat neuvotelleet yhteistyösopimuksesta Joensuun toripysäköintilaitoksen kehittämiseksi, suunnittelemiseksi ja rakentamiseksi. Kaupungille toriparkin rakentamisesta ei aiheudu kuluja vaan rakennuttamisesta ja sen rahoituksesta vastaa PKO. Kaupunki vastaa puolestaan torin pintarakenteiden ja tarvittavien katuliittymien kustannuksista.

Sekä PKO että Joensuun kaupunginhallitus ovat hyväksyneet neuvotellun yhteistyösopimuksen.

Yhteistyösopimuksen tarkoituksena on kaupungin ja PKO:n kesken suunnitella ja toteuttaa Joensuun kauppatorin alue voimassa olevan asemakaavan ja kaupungin mahdollisesti hyväksymien poikkeamisten, kävelykeskustaa koskevien suunnitelmien ja Joensuun keskustan osayleiskaavan ja liikennesuunnitelman mukaisesti.

Sopimus koskee toripysäköintilaitoksen ja liikerakennuksen toteuttamista yksityisenä hankkeena sekä näihin liittyvien, kaupungin vastuulla olevien katu- ja torialueiden toteuttamista.

Yhteistyösopimuksen mukaan PKO suunnittelee Joensuun toripysäköintilaitoksen tarkoituksenaan käynnistää laitoksen toteuttaminen viimeistään 5.6.2017, mikäli tätä koskevat viranomaisluvat tulevat siihen mennessä lainvoimaisiksi.

Hankkeen tarkemmasta yksityiskohtaisesta aikataulusta sovitaan erikseen, mutta tavoitteena on, että koko hanke on toripysäköintilaitoksen, katujen ja torin pintarakenteiden osalta valmis 30.9.2018 mennessä.

Joensuun kaupunginhallituksen päätös yhteistyösopimuksesta

Yhteistyösopimus (pdf)
 

Päivitetty 25.08.2016

 

LISÄTIETOJA:

Kaavoituspäällikkö
Juha-Pekka Vartiainen
Puh. 050 538 0708
juha-pekka.vartiainen@jns.fi

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!