ilmastotori-joensuu-slider-.jpg

Tietoa Ilmastotori-hankkeesta

Ilmastotori-hanke tuo vähähiilisyyttä arkeen! Hanke antaa vauhtia Joensuun seudun ja koko maakunnan pyrkimyksissä kohti vähähiilisempää yhteiskuntaa.

Ilmastotori kannustaa Joensuun seudun yrityksiä, yhteisöjä ja asukkaita ilmastotyöhön. Kohti hiilineutraalia Joensuuta 2025 edetään selkeiden tavoitteiden, kannustavien kokeilujen ja tiiviimmän ilmastoyhteistyön kautta.

Ilmastotori rakentaa Joensuun seudulle ilmastokumppanuusverkostoa, johon liitytään allekirjoittamalla ilmastositoumus. Hanke kannustaa seudun yrityksiä ja yhteisöjä mukaan ilmastokumppanuuteen. Yritysten ja yhteisöjen käyttöön laaditaan myös toimialakohtaisia ilmasto-ohjelmia, jotka toimivat alkukartoituksena juuri omaan toimintaan sopivien ilmastotekojen tunnistamiseen.

Seudun asukkaita, yhteisöja ja yrityksiä kannustetaan vähähiiliseen elämäntapaan muun muassa kokeilujen, teematilaisuuksien ja vähähiiliseen arkeen opastavan tiedon kautta. Teemme tutuksi vähähiilisiä vaikuttamistapoja erilaisten kampanjoiden kautta.

Vähähiilisyyttä tuodaan käytännön tasolle erilaisten kokeilujen muodossa. Ilmastotori järjestää myös ilmastovastuuhankkeita, joilla nostetaan Joensuun kaupungin ilmasto-ohjelman tavoitteita näkyviksi toteuttamalla kaupunkikuvaan uudenlaisia vähähiilisiä ratkaisuja yhteistyössä yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Kysymyksiä, ideoita tai ilmastoasiaa ihan muuten vain? Ota rohkeasti yhteyttä hankkeen työntekijöihin!

________________________________________________________________

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto myönsi 18.12.2014 Joensuun kaupungin  ympäristönsuojeluyksikölle hankerahoituksen Ilmastotorilta eväitä vähähiilisyyteen -hankkeeseen. Kyseessä on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) Kestävää kasvua ja työtä -ohjelman mukainen hanke, joka toteutetaan 1.1.2015–31.12.2017. Hanketta rahoitetaan myös Joensuun kaupungin kehittämisrahalla (Kehrä).

Päivitetty 28.08.2017

YHTEYSTIEDOT

Tiina Vikman
Hankekoordinaattori
Puh. 050 463 3418
tiina.vikman (at) jns.fi

Saara Pellikka
Hankesuunnittelija
Puh. 050 431 6702
saara.pellikka (at) jns.fi