Ilosaari_kuva

Tapahtumat

Joensuu on tapahtumien kaupunki, jossa järjestetään vuosittain satoja erilaisia tapahtumia. Täältä löytyy erinomaiset tapahtuma-alueet festivaalien, konserttien, urheilutapahtumien tai vaikka markkinoiden ja kirpputorien järjestämiseen.

Ajankohtaiset tiedot Joensuun tapahtumista löydät täältä: www.joensuuevents.fi/

Pesäpallon Itä-Länsi 29.6. – 1.7.

Huippupesiksen ystäviä hemmotellaan kesä-heinäkuussa Joensuussa, kun pesäpallon perinteikkäät Itä-Länsi-ottelut pelataan Mehtimäen Kerubi Stadionilla 29.6.–1.7.

Itä-Länsi-ottelu kokoaa tänäkin vuonna yhteen maailman parhaat mies-, nais- ja junioripelaajat. A-pojat pelaavat oman ottelunsa perjantaina 29.6. B-tyttöjen sekä naisten ottelut ovat vuorossa lauantaina 30.6. B-pojat sekä miehet pelaavat omat ottelunsa sunnuntaina 1.7.

Päivälippuja tapahtumaan myydään erikseen lauantaille ja sunnuntaille, perjantain A-poikien otteluun katsojat pääsevät ilmaiseksi.

Lisätiedot: www.ita-lansi.fi/

Yleisurheilun Motonet GP (Ex-Eliittikisat) 4.7.

Kansainvälinen yleisurheilukilpailu Motonet GP kilpaillaan Joensuun Keskuskentällä keskiviikkona 4.7.2018 klo 18.30 alkaen. Tämän vuoden päälajeina ovat miesten keihäs ja Kristiina Mäkelän tähdittämä naisten kolmiloikka. Tänä vuonna kilpaillaan myös aiempaa suuremmilla palkintorahoilla.

Ohjelma ja lisätiedot: www.eliittikisat.fi/fi/joensuu

Ilovaarirock 7.7.

Ilovaarirock eli tuttavallisemmin Ilovaari järjestetään uudistuneessa Ilosaaressa lauantaina 7. heinäkuuta. Tapahtuma tarjoaa monipuolisen kattauksen kevyemmän musiikin ystäville. Mukana on myös ripaus suomiprogea, rockiskelmää ja rockimpaakin tarjontaa.

Tänä vuonna lavalle nousevat muun muassa Paula Koivuniemi, Kolmas Nainen, Dave Lindholmin bändikokoonpano Kynä ja kumppanit, Wigwam Revisited, Marko Haavisto & Poutahaukat, Francine ja Peer Günt. Ilosaari on ehostettu entistä parempaan kuntoon kesää varten, joten Ilovaarin artistikattausta pääsee kuuntelemaan hienoissa puitteissa!

Lisätiedot: www.ilovaarirock.com

Ilosaarirock 13. – 15.7.

losaarirock on vuonna 1971 perustettu ikärajaton ulkoilmafestivaali, joka järjestetään Joensuun Laulurinteellä (Linnunlahdentie 3), järven rannalla kaupungin keskustan tuntumassa.

Ilosaarirock on kolmepäiväinen festivaali, joka järjestetään 13. – 15.7.2018. Festivaalialueella on viisi esiintymislavaa ja paljon erilaista oheisohjelmaa. Tämän vuoden nimekkääseen artistikattaukseen kuuluvat muun muassa Jack White, Nightwish, Zara Larsson, Cheek, Action Bronson ja monia muita.

Festivaalin lippuja myyvät Lippu.fi, Tiketti ja Joensuussa Levy-Eskot.

Festarin suuret leirintäalueet ja parkkialueet asuntoautoalueineen sijaitsevat heti alueen vieressä, teltasta keikalle on matkaa muutama metri. Ilosaarirock panostaa ruokaan, juomaan ja rentoon nauttimiseen. Festivaalialueelta löytyy kaikki tarvittava elämiseen monipuolisesta ruuasta vessoihin, narikoihin ja vesipisteisiin. Festivaalialueella on huomioitu myös liikuntarajoitteiset.

Joen Yö 24.8.

Joen Yö järjestetään perjantaina 24.8.2018 Joensuun keskusta-alueella sekä Ilosaaressa. Tapahtuma levittäytyy kaupungin keskustaan Pielisjoen varsille, ja tarjoaa kuultavaa, nähtävää, haistettavaa ja maistettavaa jokaiselle. Venetsialaistunnelmaa vahvistetaan tänä vuonna keskelle Ilosaaren laguunia nousevalla näyttävällä kokolla, joka sytytetään pimenevään elokuun iltaan. Joen Yö on tänäkin vuonna täynnä tapahtumaa, esiintyjiä on luvassa yli neljäkymmentä kappaletta, joten valinnan varaa riittää!

Lisätiedot: www.joenyo.fi

Päivitetty 17.05.2018