"Jokaisena päivänä pitäisi kuulla vähintään yksi kaunis laulu, lukea hyvä runo, nähdä jokin oivallinen maalaus ja jos mahdollista, puhua muutamia järkeviä sanoja. "

- Goethe

Taiteen perusopetus Joensuussa

Joensuussa järjestetään taiteen ja kulttuurin opetusta lapsille, nuorille ja opiskeluikäisille. Taiteen perusopetus antaa hyvän pohjan alan ammattiopintoihin.

Joensuun kaupungin alueella on tarjolla monipuolisesti lapsille ja nuorille suunnattua taiteen perusopetusta. Erillisiä opintoja järjestetään myös alle kouluikäisille lapsille.  Joensuun kaupunki toteuttaa opetusta yhdessä yhdistysten ja yritysten kanssa.

Taiteen perusopetus perustuu hyväksyttyihin opetussuunnitelmiin. Opiskelu tapahtuu joko yleisen tai laajan oppimäärän sisältävän opetussuunnitelman mukaan tavoitteellisesti ja tasolta toiselle edeten. Taiteen perusopetus antaa pohjakoulutusta alan ammattiopintoihin. Samalla tuetaan oppilaan henkistä kasvua sekä luovuuden ja sosiaalisten taitojen kehittymistä.

Sivun alaosasta löydät Joensuun kaupungin taiteen perusopetussuunnitelman, jonka perusteella opetusta toteutetaan 1.8.2018 lähtien.

 

Kuvataide

Joensuun seudun kansalaisopisto
Pekkalankatu 7a, 80260 Joensuu

Käsityötaide

Taito Pohjois-Karjala ry
Koskikatu 1, 80100 Joensuu

Joensuun seudun kansalaisopisto
Pekkalankatu 7a, 80260 Joensuu

Musiikki
Joensuun konservatorio
Rantakatu 31, 80100 Joensuu

Näyttämötaide, sanataide ja sirkustaide
Joensuun seudun kansalaisopisto

Tanssitaide

Nuorisoseura Motora
Papinkatu 5, 80100 Joesuu

Joensuun Tanssiopisto
Kaislakatu 6, 80130 JOENSUU
 
Kaltimontie 5, 80100 Joensuu
Päivitetty 27.06.2018

Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelma (voimassa 1.8.2018 alkaen)