"Vaikuttava kokoelma, toimiva näyttelyarkkitehtuuri ja mielettömän piristävä näyttely! Suosittelen täysillä kaikille!"

Taidemuseossa nyt

Juhlat/Bileet/Party/Fest/Hïeje – SKjL:n 80-vuotisjuhlanäyttely 27.9.–25.11.

Taidemuseon syksyn avaa Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton (SKjL) 80-vuotisjuhlavuoden näyttely. Kaksi kuukautta kestävä nykytaiteen festivaali levittäytyy Joensuun taidemuseo Onniin, Taidekeskus Ahjoon ja Galleria Kohinaan. Esillä on teoksia 49 taiteilijalta ja taiteilijaryhmältä ympäri Suomen.

Kuvataidefestivaalia luonnehtii monimediaalinen lähestymistapa. Perinteisen kuvataiteen tekniikoiden eli maalauksen, kuvanveiston, grafiikan ja valokuvan lisäksi festivaalilla nähdään yhteisötaidetta, video- ja valotaideteoksia sekä performansseja.

Lue lisää kuvataidefestivaalin omilta verkkosivuilta.

Onnin Arkadia 18.10.2017 alkaen, Studio

Onni Okkosen maalauksia Italiasta, Kreikasta ja Suomen Bromarvista

Onni Okkosen laajat ja monipuoliset taidekokoelmat värittävät Joensuun taidemuseota nimeä myöten. Onni Okkonen (1886-1962) ei ollut vain taiteen tutkija, taidehistorioitsija ja taiteen kerääjä, vaan oli myös itse innostunut maalaamisesta, vaikka se pakostakin jäi sivuharrastukseksi. Erityisesti häntä inspiroi Italian luonto. Menetettyään syntymäseutunsa Okkonen löysi uuden sielunmaisemansa Toskanasta. Vain kesäisen Bromarvin maisemat kykenivät kilpailemaan maalausten aiheina. Näyttelyssä on esillä Okkosen maalauksia vuosilta 1922-1961.
 
 
 
Taidemuseo avoinna
Tiistai 11-16
Keskiviikko 11-20
Torstai-sunnuntai 11-16
Maanantaisin suljettu
Liput 3-5 €

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!