"Voitte olla erityisen ylpeitä hyvin organisoidusta näytteille asetteluista kaikilla osastoilla. Yksi parhaimpia museoita tältä kannalta joita olen nähnyt maailmanlaajuisesti."

slider_antiikki.jpg
slider_ikonit.jpg
slider_kiina.jpg Aistikas kokoontuminen läntisessä puutarhassa, 1700- tai 1800-luku

Taidemuseon kokoelmat

Joensuun taidemuseon seinät kätkevät sisälleen mm. antiikin ja Kiinan taidetta, renessanssin madonnia, kotimaisia ikoneita ja suomalaisen maalaustaiteen helmiä 1800-luvulta nykypäiviin.

Joensuun taidemuseon kokoelmissa on katseltavaa ja koettavaa pitkältä ajalta ja monista kulttuureista. Vanhimmat esineet ovat peräti kolmen tuhannen vuoden takaa. Huoneiden interiöörit tukevat esitellyn taiteen kokemista. Osassa huoneista on myös oleskeluryhmiä ja istuimia kävijöiden viipyilevää vierailua varten.

Kansainvälistä taideperintöä edustavat antiikin huone, jossa on esillä antiikin ajan veisto- ja keramiikkataidetta, Madonna-kokoelman eurooppalainen renessanssiajan kirkkotaide sekä kiinalaisen taiteen kokoelma. Berghemin ikonikokoelma on läpileikkaus suomalaisen ikoniperinteen kehittymiseen 1900-luvun loppupuolella. Arla-huone esittelee suomalaisia kuvataiteen mestareita 1850-1890-luvuilta, Iris-huone jatkaa teemaa ajallisesti 1890-luvulta 1940-luvulle. Resetti ja Forselles-kokoelma keskittyvät suomalaiseen modernismiin 1940-luvulta eteenpäin.

 

 

Päivitetty 01.07.2015
 
 
Taidemuseo avoinna
Tiistai 11-16
Keskiviikko 11-20
Torstai-sunnuntai 11-16
Maanantaisin suljettu
Liput 3-5 €

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!