"Välkommen till stan - här är det bäddat för upplevelser"

Kirjasto10netti.jpg
Kirjasto11netti.jpg
Kirjasto9netti.jpg

Biblioteket förgyller en grå dag

Biblioteket står till tjänst med böcker, tidningar, tidskrifter, kartor, filmer, noter och musik samt givetvis internet.

Ibland är det skönt att varva ner lite och fira en innedag, särskilt om det är gråkallt och regnigt där ute. Saliga dagar av relativ overksamhet kan bekvämt – och kostnadsfritt – förgyllas av ett besök i stadsbiblioteket. En hel del material på svenska finns också, såväl för vuxna som för barn.
 
Biblioteket står till tjänst med böcker, tidningar (även utländska), tidskrifter, kartor, filmer, noter och musik samt givetvis internet (där du kan läsa all världens tidningar). Och allt detta i ett antal stiliga utrymmen, från stora läsesalar till små forskarrum.

Bibliotekshuset i Joensuu tilldelades år 1992 titeln Årets betongbyggnad. Juryn fäste särskild uppmärksamhet vid den avvägda arkitektoniska helheten som även tar hänsyn till den omgivande miljöns proportioner.

Kan den tillfälliga besökaren få tillstånd att också låna av bibliotekets sortiment? Javisst, det är enkelt. Du behöver bara uppvisa ett personbevis, t ex ditt pass, och ge dina kontaktuppgifter varefter du får lånerätt.

Gatuadress: Koskikatu 25

JOENSUU STAD

Postadress
PB 59
80101 Joensuu

Gatuadress
Rantakatu 20
80100 Joensuu

Telefonväxel
013 267 7111
(från utlandet
+358 13 267 7111)
må–fre kl 8–16