"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Tillbaka

Hissi café -tilaisuuksissa 10.-11.1. tietoa hissin rakennuttamisesta

« Tillbaka

Joensuun kaupungin hissityöryhmä yhteistyökumppaneineen järjestää kaksi kaikille avointa Hissi cafè -tilaisuutta hissihankkeiden liikkeelle lähtöä vauhdittamaan.

Tilaisuudet järjestetään keskiviikkona ja torstaina 10. ja 11.1. kello 12–17 Kauppakeskus Metropolian 1. kerroksessa.

Hissi caféssa saa asiantuntijoilta lisätietoa asunto-osakeyhtiöön tai yksityisasuntoon soveltuvista hissi- ja rahoitusvaihtoehdoista sekä hankkeen toteutuksesta.

Hissityöryhmä auttaa suunnitelmissa

Kun taloyhtiö kiinnostuu hissin rakentamisesta, hissityöryhmä laatii asiakasta kuunnellen hankesuunnitelman. Se sisältää suunnitelman hissin sijoituksesta, kustannusarvion ja yhtiön osakkaiden maksuosuuslaskelman.

Toteutus ja rakennustapa on suunniteltu siten, että asukkaiden ei tarvitse muuttaa evakkoon kuin enintään päiväksi tai kahdeksi.

Hankkeisiin voi hakea rahallista avustusta

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) ja Joensuun kaupunki avustavat hissi- ja esteettömyyshankkeita. Olemassa olevan kerrostalon uusien hissien rakentamiseen voidaan hakea avustusta ARAlta.

Esteettömyysavustuksella taas tarkoitetaan avustusta liikkumisesteen poistamiseen. Tätä avustusta voi saada esimerkiksi ulko-ovien leventämiseen, kulkuluiskien, kaiteiden tai porrashissin rakentamiseen.

Uutena avustuksena tänä vuonna on haettavissa avustus vanhojen hissien korjaamiseen esteettömäksi. Tätä avustusta voi hakea silloin, kun hissien korjaamisen yhteydessä rakennetaan uusi yhteys kerrokseen, johon ei ole vielä hissillä pääsyä, esimerkiksi kellari- tai ullakkokerroksen yhteistiloihin.

Hissi- ja esteettömyysavustuksen määrä on enintään 45 % hyväksytyistä korjauskustannuksista. Avustusta haetaan osoitteessa www.ara.fi.
 

Päivitetty 04.01.2018

« Tillbaka