"Iloisena saaressa, reippaana rinteessä – torille ei totisena"

suvenavauslogo.jpg
suvenavaus_netti.jpg

Suomen suven avaus käynnistää kesän

Suven avausta vietetään koulujen päättyessä Joensuun Laulurinteellä. 6 000 alakoululaista kokoontuu laulamaan koko kevään harjoittelemiaan esityksiä. Lapsista valtaosa on joensuulaisia, mutta myös maakunnan eri pitäjien koulut ovat hyvin edustettuina. Vuonna 2017 Suomen suven avaus pääsi Unescon Elävän perinnön listalle.

Vuonna 2018 Suven avauksessa juhlittiin 170 vuotta täyttävää Joensuuta. Monen vanha suosikki Suvilaulu Joensuulle palasi ohjelmistoon ja juhlavuotta varten sävellettiin myös aivan uusi Joensuu-aiheinen laulu Kesä-Joensuu.

Perinteisesti ohjelmassa on ollut myös Suvivirsi ja kirsikkana kakussa Karjalaisten laulu. Vaihtelua ohjelmaan tuovat lasten erilaiset esitykset ja vierailevat artistit.

Suven avaus on katsottavissa Yle Areenassa.

Annathan palautetta Suven avauksesta

Viimeisimmästä Suven avauksesta toivotaan palautetta. Kyselyyn vastaaminen vie vain hetken, mukavaa jos ehdit vastata! Tehdään monen perheen ja kaupunkilaisen kevään kohokohdasta seuraavalla kerralla taas vähintään yhtä hieno.

Suven avauksen palautekysely

Suven avaus täyttää 35 vuotta 31.5.2019

Suven avaus -perinne aloitettiin jo vuonna 1985 Laululavan valmistuttua. Niinpä seuraavalla kerralla siellä juhlitaan jo tapahtuman 35-vuotissynttäreitä. Tervetuloa taas mukaan hyvän mielen tapahtumaan iloitsemaan alkavasta kesästä noin 20 000 muun kanssa.

Päivitetty 08.06.2018

Lisätietoja:

Musiikin lehtori Minna Mäkinen
puh. 050 309 2498
minna.makinen@uef.fi