Juhli satavuotiasta Suomea koko vuosi

Joensuussa Suomen juhlavuosi muodostuu pienten ja suurten tapahtumien kokonaisuudesta. Suomi 100 on mukana monissa jo entuudestaan tutuissa tapahtumissa. Satavuotiasta Suomea juhlitaan myös erikseen.

Nämä ovat jokaisen joensuulaisen juhlat. Luvassa on erilaisia tapahtumia, jotta jokainen voi löytää niistä mieleisensä. Juhlinnassa näkyy draaman kaari: vuosi alkaa hilpeästi ja loppuvuotta kohti tapahtumien sävy muuttuu hieman vakavammaksi. Suomi 100 on mukana Joensuussa orkesterin, konservatorion, museoiden ja kirjastojen tapahtumissa. Suomi 100 kannustaa Joensuussa myös lähtemään liikkeelle.

Kevään juhlia

Kevään tärkeimpiin Suomi 100 -tapahtumiin kuuluu Suomen suurin disco. Se pidetään Joensuu Areenalla 18. helmikuuta kello 19 alkaen. Disco on maksuton ja ikärajaton. Esiintyjinä ovat Aikakone, Danny ja D´voices sekä Stig. Lisäksi dj:t soittavat ihmisten äänestämiä discohittejä.

Meijänretki-kuvakilpailu pidetään somessa 4.2–29.11. Kilpailulla kannustetaan lähtemään retkelle lähiluontoon, metsään, museoon, konserttiin tai vaikkapa omalle takapihalle. Omasta retkestään kuvia lähettäneiden kesken arvotaan palkintoja.

Joensuun Musiikkitalvi on 23.–26.2. juhlissa mukana nimellä Suomi! Suomi!. Juhlavuoden teemaan voi virittäytyä esimerkiksi Hetkiä ennen itsenäisyyttä -näyttelyyn, joka päättyy Pohjois-Karjalan museossa 19. maaliskuuta.

Syksyn juhlia

Juhlavuoden varsinainen näyttely on Juuret pystymetässä, joka avataan Carelicumissa syksyllä. Syyskuun lopussa ovat vuorossa myös Metsä kutsuu kylään -lastenkonsertit.

Marraskuun 17. päivä Joensuu Areenalla järjestetään mittava konsertti, josta saadaan tarkempaa tietoa myöhemmin.

Suomi 100 -juhlavuosi huipentuu Joensuu-päivästä alkavaan viikkoon. Viikon aikana tehdään muun muassa kiertue maaseutualueille sekä pidetään Linnanjuhlien etkot kirjastoissa 5. joulukuuta ja itsenäisyyspäivän juhla Carelia-salissa.

Katso lisää tapahtumia täältä
 

Päivitetty 10.01.2017