Juhlavuosi huipentuu

Joensuussa Suomen juhlavuosi muodostuu pienten ja suurten tapahtumien kokonaisuudesta. Suomi 100 on mukana monissa jo entuudestaan tutuissa tapahtumissa. Satavuotiasta Suomea juhlitaan myös erikseen.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta on Joensuussa juhlittu kaupungin järjestämissä tapahtumissa jo yli 100 000 osallistujan voimin. Vuoden kärkitapahtumiin on kuulunut huikean paljon yhdessä tehtävää ja koettavaa, sukkien neulonnasta vauvoille sinfoniaorkesterin konserttiin, karnevaalitunnelmasta tummempiin sävyihin. Marras-joulukuun aikana joulukorttikampanjassa jokainen voi kirjoittaa joulukortin, joka toimitetaan yksinäiselle.

 

Kahvita, liputa, valaise

Juhlavuosi huipentuu Joensuu-viikkoon, joka alkaa kaupungin syntymäpäivänä 29.11. ja huipentuu koko Suomen yhteiseen juhlaan itsenäisyyspäivänä 6.12. Viikon aikana muun muassa jokainen nuorisotalo järjestää oman näköisensä Suomi 100 -juhlan ja kirjastoissa virittäydytään itsenäisyyspäivän tunnelmaan. Koko viikon ohjelma täältä: http://www.joensuu.fi/en/joensuu-viikko

Suomi 100 –juhlavuosi on ainutlaatuinen maamme historiassa, joten sen takia itsenäisyyspäivää juhlitaan tänä vuonna entistä näyttävämmin. Itsenäisyyspäivänä Joensuu tarjoaa viisi juhlaa: Joensuun keskustassa, Enossa, Kiihtelysvaarassa, Tuupovaarassa ja Pyhäselässä. Ohjelman voi tarkistaa täältä: http://www.joensuu.fi/en/itsenaisyyspaiva

Jokainen voi ottaa osaa juhlintaan. Kotona yksin tai ystävien kesken itsenäisyyttä voi juhlia kahvittamalla, liputtamalla ja valaisemalla. Nautitaan kahvit satavuotiaan kunniaksi. Juhlaliputus alkaa tänä vuonna jo Itsenäisyypäivän aattoiltana. Juhlaliputus jatkuu yön yli aina itsenäisyyspäivän iltaan asti. Lippu valaistaan pimeän ajaksi. Valaista voi esimerkiksi sytyttämällä kynttilän itsenäisen Suomen kunniaksi.

Päivitetty 24.11.2017