Kaupunginorkesteri_kuvakaruselli Eija Hiltunen
Puupuhaltajia2012_Kuvakaruselli Eija Hiltunen
Claire_kuvakaruselliin Eija Hiltunen

Orkesterimme

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta.

Orkesterilla on merkittävä rooli Joensuun musiikkitalvi -tapahtuman toteuttamisessa. Orkesteri on viime vuosina vieraillut muillakin festivaaleilla ja tapahtumissa kuten Lieksan Vaskiviikolla sekä Ilosaarirockissa.

Orkesterin yhteydessä toimii pienryhmiä, jotka tuottavat musiikkia monenlaiseen tarpeeseen mm. kouluissa, päiväkodeissa ja vanhusten palvelutaloissa. Erityisesti orkesterin puhaltajista koostuva TeamAri ja "Orkesteri kaikkialla"  -teemalla kiertävät jousisoittajien ryhmät tarjoavat musiikkielämyksiä  kaikkien ulottuville mahdollisimman esteettömästi.

Yhteistyötä orkesteri tekee esimerkiksi Joensuun konservatorion, Jazzkerho -76:n, joensuulaisista muusikoista koostuva Virta Ensemblen sekä Joensuun Oopperayhdistyksen kanssa. Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan kanssa tehdyn yhteistyön innoittamana orkesteri konsertoi 60-vuotisjuhlansa kunniaksi keväällä 2013 Helsingin Musiikkitalossa yhdessä ikätoverinsa Atso Almilan ja Sibelius-Akatemian kapuluokan kanssa.