"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Назад

Toriparkki avoinna 2.10. lähtien

« Назад

Toriparkki palvelee autoilijoita ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä 2.10. alkaen

Sisäänajo tapahtuu Koski- ja Torikadun kulmauksesta. Toriparkissa on neljä uloskäyntiä jalankulkijoille, joista kolmessa on hissi.  Hissilliset uloskäynnit sijaitsevat Koski- ja Torikadun kulmauksessa, Koskikadun puolella keskellä Toriparkkia sekä Silta- ja Torikadun kulmauksessa. Portaat nousevat näiden lisäksi myös torilavalle.


Pysäköinti ja hinnoittelu

Pysäköinti hoidetaan EuroPark Autopay -järjestelmän avulla, eli pysäköintiaika ja -maksu määräytyvät saapuvien autojen rekisterinumeroiden perusteella. Vastaava järjestelmä on käytössä Joensuun Sokoksessa.

Toriparkin hinnoittelu on yhteneväinen Joensuun kaupungin 1. alueen pysäköintimaksujen kanssa eli hinta on 2 euroa tunti. Pysäköintiaikaa ei ole rajoitettu.

Paikat 6 sähköautolle

Toriparkissa on yhteensä 393 autopaikkaa. Toriparkissa on noin 50 lämmitystolppaa, erilliset invapaikat jokaisen hissin läheisyydessä sekä latauspisteet 6 sähköautolle.

Toriparkista voi vuokrata paikan pitempiaikaista pysäköintiä varten sekä lunastaa ns. velvoitepaikkoja. Invapaikkoja lukuun ottamatta hallissa ei ole nimettyjä paikkoja.


Kaupunki rakentaa maanpäällisen torin

PKO rakennuttaa maanalaisen pysäköintilaitoksen tytäryhtiönsä Joensuun Toriparkin lukuun. Torin maanpäällisen osan päällystämisestä ja esiintymislavan rakentamisesta vastaa Joensuun kaupunki.

Toriparkin avajaisissa 2.10. nauhan leikkauksen jälkeen ensimmäisenä pysäköintilaitokseen auton pysäköi Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Rakentamisessa on edistetty kestävää kehitystä.


« Назад