"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Назад

Osallistu Liikkujan viikon tapahtumiin 18.-21.9.

« Назад

Joensuussa vietetään Liikkujan viikkoa 16.–22.9. Kyseessä on eurooppalainen teemaviikko, jolloin kampanjoidaan fiksun ja kestävän liikkumisen puolesta. Viikon aikana järjestetään useita kaikille tarkoitettuja tapahtumia.

Liikkumisvalinnoilla on merkitystä ympäristön, yhteiskunnan ja terveyden kannalta. Arjessa liikkuminen on yksi tärkeimpiä liikkumisen muotoja.

TIISTAI 18.9                                

Koko kansan kävelytesti
Joensuun keskuskentällä (Länsikatu 23) järjestettävässä tapahtumassa on mahdollista testata omaa kävelykuntoa. Testi on maksuton. Kävelytesti alkaa klo 18.00. Järjestäjä Pohjois-Karjalan Liikunta.

KESKIVIIKKO 19.9.                

Viisaan liikkujan aamupala
Kävellen ja pyöräillen arkiaamun työ-, koulu- tai opiskelumatkaa kulkeville tarjolla aamupalaa klo 7.00–8.45. Tarjolla on mm. kahvia, teetä, pientä suolaista ja banaaneja. Tapahtumapaikkana rantaraitti Pötkän kentän kohdalla. Lisätietoja Facebook-eventistä.

Koko kansan Cooperin testi
Joensuun keskuskentällä (Länsikatu 23) järjestettävässä tapahtumassa on mahdollista testata omaa juoksukuntoa. Testi on maksuton. Cooperin aloitus klo 18.00. Järjestäjä Pohjois-Karjalan Liikunta.

Valokulkue
Syyskuun loistavin tapahtuma - Joensuun ensimmäinen pyöräilyn valokulkue!

Valokulkue kokoaa yhteen mahdollisimman suurilukuisen pyöräkulkueen. Kulkueesta tehdään näkyvä valoin ja poljetaan yhdessä joenvartta pitkin. Osallistujille jaetaan pyörän valo lähtöpaikalla, jos omaa valoa ei ole mukana. Pyörän tuunaaminen etukäteen lisävaloin (valokaapeli, ulkovalot tms.) on sallittua, ellei jopa suositeltavaa! Valokulkue kuvataan dronella.

Klo 19.15 kokoontuminen luterilaisen kirkon takana. Pyörän valojen jakaminen kulkueeseen osallistuville.

Klo 19.30 asettuminen kulkueeseen ja lähtö.

Klo 19.45 saapuminen ABC Siihtalaan, jossa PKO tarjoaa kaikille osallistujille kahvin, teen tai kaakaon. Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.
   

PERJANTAINA 21.9.              

Bussilla pääsee!
JOJO-liikenteen vuorot ovat päivän ajan maksuttomia. Hyppää kyytiin!

Mitä on viisas liikkuminen?

Viisaalla tai kestävällä liikkumisella tarkoitetaan kulkemista sujuvasti, turvallisesti, ympäristöystävällisesti, terveellisesti, taloudellisesti ja ympäristöä säästävästi.

Viisaasti voi liikkua jalan, pyörällä, joukkoliikenteellä, kimppakyydillä sekä oikealla ajotavalla myös henkilöautolla. Olennaista on matkojen ketjuttaminen, kuhunkin tilanteeseen sopivan kulkutavan valinta sekä kimppakyydin hyödyntäminen aina kun se on mahdollista.

Viisailla liikkumisvalinnoilla:

  • säästät rahaa ja aikaa: etenkin omin voimin liikkuminen on edullista, kun ei tarvitse maksaa matkalipuista, polttoaineesta tai pysäköinnistä. Lyhyillä matkoilla pyöräily on usein autoa tai bussia nopeampi kulkutapa – eikä tarvitse murehtia aikatauluista.
  • ylläpidät terveyttäsi: puolen tunnin päivittäinen reipas kävely tai pyöräily riittää fyysisen kunnon ylläpitämiseen, auttaa painonhallinnassa, näkyy parempana jaksamisena, vähentää sairastelua ja tuki- ja liikuntaelinten sairauksia sekä vaaraa sydän- ja verisuonisairauksien, diabeteksen ja korkean verenpaineen kehittymiseen.
  • saastutat vähemmän: kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikenteen käyttöä lisäämällä voit pienentää omaa hiilijalanjälkeäsi.
  • parannat asuinympäristösi viihtyisyyttä ja turvallisuutta: vähentämällä yksityisautoilua vähennät asuinalueesi moottoriajoneuvoliikennettä ja siitä aiheutuvia viihtyvyys- ja turvallisuushaittoja. Näin parannat erityisesti alueella asuvien lasten mahdollisuuksia harjoitella turvallisesta liikkumista omassa lähiympäristössä.
Päivitetty 14.09.2018

« Назад