Ajankohtaista joukkoliikenteestä

Joensuun seudun joukkoliikenteen ajankohtaisia tiedotteita.

« Назад

Muutoksia Joensuun seudun joukkoliikenteessä 8.8. alkaen

« Назад

Keskustan pysäkit

Joensuun keskustan rakennustyöt ovat edenneet siten, että bussien lähtöpysäkit ovat siirtyneet jo heinäkuussa pääosin Koskikadulle. Jojo-linjojen 1, 2, 2M ja 5 lähtöpysäkki Rantakylän ja Raatekankaan suuntaan on kuitenkin Kirkkokadulla.

Linja 3 lähtöpysäkki Penttilän ja Petäikkölän suuntaan siirtyy 8.8. alkaen lähemmäs Kauppakatua, samalle pysäkille linjan 4 keskusta-Kulho kanssa (Koskikatu I).

Tarkista pysäkkisi keskustan pysäkkikartasta täältä.

Jojo-liikenteen aikataulut ja reitit

Linja 2, 2M Utra/Kupluskylä-Rantakylä (Ruuhitie)-keskusta-Noljakka-Marjala

  • Linjan 2 Utran lähtöaikoja aikaistetaan maanantaista perjantaihin 5 minuuttia aikataulun tiukkuuden vuoksi, muut keskustan ja Marjalan lähtöajat säilyvät ennallaan.
  • Maanantaista-perjantaihin lisätään Marjalasta klo 5:15 lähtö keskustaan.
  • Ruuhka-ajan koulupäivisin ajettava lisälinja, 2M, jatketaan keskustasta Utran suuntaan aamupäivisin noin klo 7-10 ja iltapäivisin noin klo 13-17.

Linja 3 Petäikkölä-Vehkalahti-Penttilä-keskusta-Noljakka-Onttola

  • 4.6.2018 alkaen on lauantaisin ja sunnuntaisin käyty myös Kydössä. Reitti on jatkunut myös Petäikkölästä Karhunmäkeen saakka. Jatkossa linjan päätepiste on viikonloppuisin Kouvonkadun kiertoliittymässä. Vuorot lähtevät joka toinen tunti.

Linja 4 Kulho-Karsikko-keskusta-Multimäki

  • Iltapäivän lähtöaikoja klo 12 eteenpäin on tarkastettu vastaamaan Karsikon koulun päättymisaikoja.

Linja 5 Urheilupuisto-keskusta-Voimatie-Raatekangas

  • Linja ei käy enää Urheilupuiston pysäkillä, vaan kulkee suoraan Linnunlahdentietä Linnunlahden päiväkodille ja takaisin keskustaan päin.
  • Viikonlopun liikennöinti klo 9:35-18:25 toteutetaan kokeiluna kevääseen 2019 saakka.

Kontiolahden linjat

  • Ei muutoksia.

Linja 101 Honkalampi-Jyrinkylä-Joensuu-Niittylahti

  • Niittylahden lähtöaikaoja on aikaistettu 3 minuutilla aikataulun tiukkuuden vuoksi.

Linja 102 Liperi-Joensuu-Nepenmäki

  • Maanantai-perjantai –iltayhteys Liperistä Joensuuhun klo 22:10 ei enää liikennöi vähäisten matkustajamäärien vuoksi.

Aikataulujen saatavuus

Painetun aikatauluvihkon voi ostaa Carelicumin palvelupisteestä, Koskikatu 5 tai Jojo-busseista hintaan 1 €. Aikatauluvihkon pdf-versio on jo katsottavissa ja tulostettavissa netissä osoitteessa www.joensuu.fi/jojo.

Vilkkaimmille pysäkeille toimitetaan aikataulutietoa talviaikataulukauden alkaessa 8.8. Pysäkeille ei saada tällä hetkellä pysäkkikohtaisia aikatauluja vaan aikataulut ovat linjojen päätepisteiden ja keskustan pysäkin lähtöaikoja.

Keskusta-alueen uudet, sähköiset aikataulunäytöt otetaan käyttöön myöhemmin syksyllä. Myös Waltti-matkakorttien lataamiseen on tulossa syksyllä kaksi automaattia, jotka sijoitetaan Joensuun pääkirjastoon ja Ison Myyn kauppakäytävälle.

Jojo-reittihakupalvelu löytyy osoitteesta: joensuu.digitransit.fi. Sieltä ovat löydettävissä pysäkkikohtaiset, arvioidut pysäkkiajat.

Tasarahakampanja vaihtuu Hilja-lipuksi

Tasarahakampanja muuttuu Hilja-lipuksi aikataulukauden vaihtuessa. Hilja-lippu on käytössä maanantaista perjantaihin klo 10-14 ja klo 18 jälkeen sekä lauantai- ja sunnuntailiikenteissä koko päivän eli ns. hiljaisena aikana.

Hilja-lipun hinnat ovat seuraavat:

Vyöhykkeet

Hinta

A, B, C

2,00 €

AB, BC

3,00 €

ABC

4,00 €

 

Hinnoittelu ei ole riippuvainen ikäryhmästä. Hilja-lippu maksetaan edelleen bussissa käteisellä, mutta sen voi hankkia myös mobiililippuna. Hilja-lippu ei ole käytössä kutsuliikenteenä toimivassa Noutopoika-liikenteessä.

 


« Назад

JOJO

Joensuun seudun joukkoliikenne

Joensuun seudun joukkoliikenne JOJO toimii Joensuun, Kontiolahden ja Liperin alueilla. Liikenteen järjestämisestä vastaa Joensuun kaupunki. Liikennettä ajavat Savo-Karjalan Linja Oy ja Linja-Karjala Oy.

JOJO-bussit tunnistaa JOJO- ja Waltti-tunnuksista


Tervetuloa kyytiiin!

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Would you also like to give us written feedback?

Sure! No, thanks.

Thank you for your feedback!