"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Назад

Making of Oma Maa -video seuraa Markku Pölösen työskentelyä

« Назад
Joensuun kaupunki on yksi ensi-iltansa 26.10.2018 saavan Markku Pölösen Oma maa -elokuvan yhteistyökumppaneita.  

Yhteistyön tuloksena Joensuu julkaisee kolme videota elokuvan teosta.
 
Kaupungin tuottama Making of Oma maa seuraa ohjaaja Markku Pölösen työskentelyä yhden kuvauspäivän ajan Joensuussa.  Video on katsottavissa Youtubessa: https://youtu.be/UyLfafrAEHI
 
Kahdessa muussa videossa seurataan Joensuun kaupunginjohtajan Kari Karjalaisen kuvitteellista roolisuoritusta elokuvassa. Lyhytelokuvat julkaistaan perjantaina 12.10 ja perjantaina 19.10.  
 
Elokuvaa kuvattiin Joensuussa yhteensä lähes kahden viikon ajan huhtikuussa 2018 ja syksyllä 2017. Kuvauspaikkoina toimivat muun muassa Eliel Saarisen suunnittelema Joensuun kaupungintalo ja talvinen Joensuu.
 
- Pohjois-Karjala on kulttuuriltaan rikas maakunta. Meiltä on lähtöisin moni elokuva-alan ammattilainen ja alueella kuvataan jatkuvasti elokuvia tai televisiosarjoja. Luovat alat ovat kokonaisuutena merkittävä sektori elinvoimamme kannalta, kerto kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.  

- On ollut suuri ilo seurata Markku Pölösen hienoa uraa ja nyt tämän viimeisen Oma maa -elokuvan valmistumista. Oma roolini elokuvassa oli pienelle virkamiehelle myös fyysiseltä kooltaan mittava, Karjalainen jatkaa.

Elokuva on Enosta kotoisin olevan Pölösen ensimmäinen kokoillan elokuva kymmeneen vuoteen. Elokuvan maailmanensi-ilta järjestetään Joensuussa maanantaina 22.10.2018.

Oma maa -elokuva

Oma maa on rakkauselokuva, joka sijoittuu seitsemän vuoden ajanjaksolle sodan päättymisestä vuonna 1945 olympiavuoteen 1952. Rakastavaiset Anni ja Veikko saavat osakseen ns. kylmän tilan, jolla maatilan perustaminen aloitetaan aivan alusta ruokkoamattomalta tontilta.

Elokuvan pääosia näyttelevät Hymyilevä mies -elokuvasta tunnettu Oona Airola sekä Konsta Laakso, joka on tehnyt aiemmin yhteistyötä Pölösen kanssa näyttämöllä.

Oma maa perustuu Pölösen alkuperäisideaan. Hän on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Antti Heikkisen kanssa. Käsikirjoituksen dramaturgina on työskennellyt Paula Vesala. Solar Filmsin elokuvan tuottavat Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle. Suomen Filmiteollisuus SF on mukana toisena tuotantoyhtiönä.

Elokuvassa näyttelee lukuisa joukko tunnettuja näyttelijöitä, kuten Marjaana Maijala, Hannu-Pekka Björkman, Antti Virmavirta, Mika Nuojua, Sanna-Kaisa Palo ja Marja Packalén.

Elokuvassa näyttelee lukuisia näyttelijöitä, kuten Antti Virmavirta, Marjaana Maijala, Mika Nuojua, Hannu-Pekka Björkman, Sanna-Kaisa Palo ja Marja Packalén ja joensuulaiset näyttelijät Arto Heikkilä ja Helmi Linnosmaa.
Päivitetty 05.10.2018

« Назад