"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Назад

Lehtien poisto kadulta on kiinteistöjen vastuulla

« Назад

Puista putoavien lehtien poisto kuuluu kadun vieressä olevan tontin omistajan tai vuokralaisen velvoitteisiin.

Kaupunki huolehtii katujen puhtaanapidosta kaupungin julkisten kiinteistöjen ja yleisten alueiden, kuten puistojen kohdilla. Kaikilla muilla katualueilla lehtien poisto on kadun viereisen tontin omistajan tai vuokralaisen tehtävä.

Lehdet voivat olla hyvin liukkaita, mikä lisää riskiä erilaisille onnettomuuksille ja kadulle kertyneet lehdet myös estävät sadeveden pääsyn kaivoihin, lisäävät epäsiisteyttä ja pilaavat katujen rakenteita.

Laiminlyönnistä voi seurata vahinkotapauksessa korvausvaatimus kiinteistölle tai sakkorangaistus. Katualueen puhtaanapidosta kannattaakin huolehtia hyvin.

Katu puhdistettava tontin rajasta kadun keskilinjaan

Puhtaanapitoon kuuluu lian, lehtien, irtonaisten esineiden ja rikkaruohojen poistaminen. Tontinomistajalle tai vuokralaiselle kuuluu kadun puhtaanapito tontin rajasta katualueen keskilinjaan saakka.

Lisäksi tontinomistajan on huolehdittava enintään kolmen metrin etäisyydelle tontin rajasta ulottuvan viherkaistan ja ojan alueella kasvillisuuden eli käytännössä nurmialueen leikkaamisesta ja siistinä pitämisestä.

Katualueella kevyen liikenteen väylän ja ajoradan välisen viherkaistan puhtaanapito sen sijaan on kaupungin vastuulla.

Tarkempaa tietoa löytyy täältä:
www.joensuu.fi/katualueen-kunnossa-ja-puhtaanapitovastuut

Päivitetty 12.10.2018

« Назад