Ajankohtaista joukkoliikenteestä

Joensuun seudun joukkoliikenteen ajankohtaisia tiedotteita.

« Назад

Jojo-bussien tuloaika pysäkille näkyy nyt reaaliajassa

« Назад

Joensuun seudun joukkoliikenteen reittioppaassa (https://joensuu.digitransit.fi) näkyvät nyt Jojo-bussien tuloajat pysäkeille reaaliaikaisina.

Joensuun on ollut mukana TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n kehittämishankkeessa, jossa on toteutettu neljän Waltti-kaupungin (Joensuu, Kuopio, Jyväskylä, Lappeenranta) käyttöön joukkoliikenteen reaaliaikainformaation käsittelyjärjestelmä.

Reaaliaikatiedot ovat tulleet käyttöön syyskuun aikana. Pysäkin tuloajoissa bussin reaaliaikainen tuloaika näkyy vilkkuvana, vihreänä tietona. Mikäli tuloaika ei vilku, bussi ei ole vielä linjalla eikä reaaliaikaa voida ennustaa. Tällöin näkyvillä on aikataulusuunnitelmaan perustuva tuloaika. Kyseessä voi olla myös tilanne, jolloin bussista ei juuri kyseisellä hetkellä saada reaaliaikaista tietoa. Kaikki Jojo-liikenteen bussit käyttävät ajoneuvolaitteita, joista reaaliajan laskennassa tarvittava paikannustieto on saatavissa.

Seuraavana reittioppaan kehitysvaiheena bussit saadaan näkyviin myös kartalle reaaliajassa ja pysäkille tulevan bussin linjan nimen sijaan vaihdetaan näkymään linjan määränpää –tieto. Näiden kohteiden toteutusaikataulu ei vielä ole tiedossa.

Palautetta reaaliaikatiedon osalta voi antaa joukkoliikenteen sivujen palautejärjestelmän kautta.


« Назад

JOJO

Joensuun seudun joukkoliikenne

Joensuun seudun joukkoliikenne JOJO toimii Joensuun, Kontiolahden ja Liperin alueilla. Liikenteen järjestämisestä vastaa Joensuun kaupunki. Liikennettä ajavat Savo-Karjalan Linja Oy ja Linja-Karjala Oy.

JOJO-bussit tunnistaa JOJO- ja Waltti-tunnuksista


Tervetuloa kyytiiin!

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Would you also like to give us written feedback?

Sure! No, thanks.

Thank you for your feedback!