"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Назад

Joensuun joulunavauksessa yleisöryntäys

« Назад

Joensuun joulunavausta ja uudistuneen kauppatorin avaamista juhlittiin sunnuntaina 25.11. pitkin iltapäivää. Kävelykatu ja tori keräsivät jo päivällä runsaasti kaupunkilaisia tutustumaan muun muassa poliisin sekä pelastuslaitoksen kalustoon. Varsinaisena iltapäivän vetonauloina toimivat Joensuun alueen Karva-Kamut ja Helinän tallin järjestämä poniajelu.

Joulunavauksen juhlaohjelmassa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen avasi uuden torin, kuultiin lasten joulurauhan julistus ja useita joululauluja sekä arvottiin Joensuun virallinen joulukinkku, jonka voitti Timo Mustonen.

NÄKY-taideteosta keräsi tuhansia katsojia keskusaukiolle. Joulun avauksen juhlaohjelmaa ja koko päivän toimia seurasi paikan päällä kaiken kaikkiaan 10 000 silmäparia. Joulunavauksen päätti näyttävä juhlailotulitus.

Vuosikymmenten hanke torin kehittämiseksi on saanut hienon päätöksen. Tori otettiin tyytyväisenä vastaan. Innokkaimmat kauppiaat saapuivat torille töihin jo aamukuudelta. Lapsiperheitä kierteli torilla koko päivän, poniajelulle jonotettiin. Myös uusi torilava lunasti lupauksensa.

– Kiitokset kaikille paikalle tulleille tunnelmallisesta joulunavauksesta, summaa Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virran toiminnanjohtaja Anne Vänskä.

Jatkossa kauppatorin tapahtumiin ja yhteisölliseen toimintaan panostetaan. Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen painotti puheessaan, että torin käyttöön tulee kaikilla olla matala kynnys.

Torin kulttuuritapahtumiin voi hakea 5 000 euron avustusta

Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut ovat esimerkiksi avanneet uuden teema-avustuksen kauppatorin kulttuuritoiminnan kehittämiseksi. Järjestöt ja osuuskunnat voivat hakea uutta 5 000 euron avustusta taide- ja kulttuuritapahtumiin tai toimintaan torilla 17.12. mennessä.

Lisätietoa Joensuun kulttuuripalveluiden teema-avustuksesta löytyy kulttuuripalveluiden verkkosivuilta: www.joensuu.fi/kohdeavustukset

– Joensuun tori tunnetaan kulttuurista ja sitä sinne täytyy saada lisää. Avustus on uusi ja toivomme runsaasti uusia ideoita järjestöiltä torin elävöittämiseksi taiteella ja kulttuurilla, kertoo Joensuun kaupungin kulttuurijohtaja Sari Kaasinen.

Torin päivittäisestä toiminnasta vastaa jatkossa kaupunkikeskustayhdistys

Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta vastaa jatkossa kauppatorin päivittäisestä toiminnasta.

Joensuun kaupunginhallitus päätti kauppatorin käyttöoikeuden siirtämisestä yhdistykselle 29.10.2018 ja päätös sai lainvoiman maanantaina 19.11.2018. Solmitun yhteistyösopimuksen mukaisesti kauppatorin ja keskustan vetovoiman kehittäminen saa uuden vaihteen. Sopimus kaupunkikeskustayhdistyksen kanssa selkeyttää sekä kaupungin että yhdistyksen roolia keskustassa.

– Tori on nyt rakennettu, mutta tästä meidän ja yhdistyksen työ vasta alkaakin. Kaupungin rooli on mahdollistaa ja toimia taustalla toritoiminnan kehittämisessä. Yhdistys puolestaan pyörittää ja kehittää päivittäistä toimintaa. Viestikapula on käytännön työssä nyt yhdistyksellä, taustoittaa Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen.

Kulttuuripalveluiden uusi teema-avustus on erinomainen avaus ja tulemme kaupunkina jatkossakin panostamaan uusiin pieniin ja suurin toritapahtumiin, jatkaa Pyykkönen.

Päivitetty 26.11.2018

« Назад