"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Назад

Ilmoita kaupungille luonnon vieraslajeista!

« Назад

Joensuun kaupungin ympäristönsuojeluyksikkö kartoittaa tänä kesänä vieraslajeja Joensuun alueelta. Tavoitteena on saada mahdollisimman kattava kuva vieraslajitilanteesta, ja siihen tarvitaan jokaisen kaupunkilaisen apua.

Ympäristönsuojeluyksikkö toivoo havaintoja varsinkin jättiputkista ja jättipalsamista. Jättiputket aiheuttavat terveydellistä haittaa, sillä niiden kasvinesteen ja auringonvalon yhteisvaikutus saa aikaan palovamman kaltaisia ihovaurioita.

Havaintojen lisäksi Joensuun kaupunki haluaa kannustaa keräämään porukan kasaan ja ryhtymään vieraslajitalkoisiin luonnon monimuotoisuuden puolesta. Talkoiden järjestämisestä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä ympäristönsuojeluyksikköön.

Ilmoituksen tekeminen

Omista vieraslajihavainnostaan voi tehdä ilmoituksen vieraslajiportaaliin osoitteeseen www.vieraslajit.fi tai ottamalla yhteyttä kaupungin ympäristönsuojeluyksikköön ymparistonsuojelu@joensuu.fi.

Vieraslajilla tarkoitetaan uudelle alueelle levinnyttä lajia, jonka leviämiseen ihminen on joko tahallisesti tai tahattomasti myötävaikuttanut. Vieraslajit vähentävät luonnon monimuotoisuutta ja ovat uhkana alueen alkuperäiselle lajistolle. Maanomistajalla on vieraslajilain mukainen vastuu torjua vieraslajeja maillaan.


Lisätietoja vieraslajeista:

Valtakunnallinen vieraslajiportaali:
http://vieraslajit.fi/

Jättiputket:
http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Lajit/Vieraslajit/Jattiputket

Jättipalsami:
http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Lajit/Vieraslajit/Jattiputket

Päivitetty 14.08.2018

« Назад