"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Назад

Ilmanlaatua mittaava sähköfillari liikkeelle loppukesän ajaksi

« Назад
Joensuun keskustan ja lähiöiden kaduilla on mahdollista bongata hieman erikoisemman näköinen sähköpolkupyörä heinä-elokuun aikana. Pyörä on varustettu ilmanlaatua mittaavilla sensoreilla ja sillä on tarkoitus kerätä ilmanlaatuun liittyvää dataa eri paikoissa Joensuun alueella. Ilmanlaatupyörä mittaa ilman lämpötilan, kosteuden, paineen, hiukkaspitoisuudet sekä UV-säteilyn ja päästöjen määrän.

Kokeilulla halutaan testata uusia liikkuvia mittaustekniikoita, niiden tulosten laatua suhteessa kiinteisiin mittapisteisiin sekä erityisesti liikkuvan mittausalustan tiedonsiirtoa. Kesän aikana pyörää kuljettavat Joensuun kaupungin kesätyöläiset.

- Projekti vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta, tervetuloa rupattelemaan pyörän luokse jos siltä tuntuu, toteaa Joensuun kaupungin kesätyöntekijä Jarkko Käyhkö.

Ilmanlaatupyörä on osa laajempaa yhteistyökokonaisuutta Itä-Suomen yliopiston, Joensuun kaupungin ja Suomen ympäristökeskuksen välillä, jossa testataan Suomen ympäristökeskuksen kehittämää laitealustaa. Laitealustaa kehitetään jatkossa yhteistyössä ja sen päälle tullaan toteuttamaan muitakin erilaisia mittausympäristöjä.

Pyörän liikkeitä voi seurata Instagramissa tunnisteilla #myjoensuu ja #ilmanlaatufillari.

"Kysy ilmasta, se on ilmaista"
Päivitetty 13.07.2018

« Назад