Kokemuksia retkiltä ja reittien varsilta

Tämä blogi kertoo Joensuun alueen luontoretkikohteista. Kohteet voivat olla luontopolkuja, retkeilyreittejä tai esimerikiksi yksittäisiä laavuja. Kokemuksia ovat kirjoittaneet niin vierailijat kuin kaupungin liikuntapalvelujen työntekijät. Tervetuloa tutustumaan!

Jokaisen tekstin lopussa on aihesanoja, joita klikkaamalla voit suodattaa kirjoituksia. Valitsemalla tietyn aihesanan, saat listan kirjoituksista, jotka ovat merkitty samalla aihesanalla. Sivun alalaidasta löydät blogin aikaisemmat kirjoitukset.

« Takaisin

Kierroksella Kalliojärven ympäri

Vain vajaan 30 kilometrin päässä Joensuun torilta sijaitsee Kalliojärven kierros. Kierros on suosittu retkeilypaikka joensuulaisten keskuudessa, sen lyhyehkön reitin ja upeiden maisemien johdosta. Lue alta millaista siellä on tai ota suunnaksi Kalliojärvi ja ihastu itse!

Hetkinen, olikos tuossa juuri lakka? Kävelemme hiukan taaksepäin ja kyllähän olin nähnyt oikein. Harmillisesti lakka on hiukan vielä raaka, joten jätämme sen vielä kypsymään ja ilahduttamaan seuraavaa kulkijaa. Me jatkoimme sen sijaan kulkuamme Kalliojärven ympäri.

Kuvat yllä: kuivasta kesästä huolimatta, reitin varrella näkyi marjoja.

Kalliojärven kierros kiertää nimensä mukaisesti Suuren Kalliojärven ympäri. Nimi viittaa hiukan harhaan, sillä ei järvi nyt niin suuri ole, polulle tulee kokonaisuudessaan pituutta noin 3,5 kilometriä. Lähdimme helteisenä iltapäivänä kierrokselle, joten paljon pidempää reittiä ei olisi jaksanutkaan. Reitti onkin juuri sopiva lyhyelle luontoretkelle päivän päätteeksi.

Heti parkkipaikalta lähtien reitti lähti viemään meitä metsän siimekseen. Reitti kulkee hyvin monipuolisen luonnon läpi: on jyrkännettä, sekametsää, suota sekä hienoa lammenrantamaisemaa. Paikoitellen polku kulkee jyrkästi alas tai ylös eli hyvät kävelykengät (jotka vielä mielellään tukevat nilkkaa) tulevat reitillä tarpeeseen. Onneksi kaikista jyrkimpiin kohtiin on rakennettu portaat! Reitin ehdottomasti parhaat palat, eli jyrkänteet jäävät kierroksen lopuksi, mikäli kiertää vastapäivään. Heikkopäisempiä saattaa jyrkänteellä jo heikottaa, niin jyrkältä tiputus järveen tuntuu. Mutta näkymät, ne ovat hienot!

 

Kuva oikealla: jyrkimmät kohdat on aidattu.

Kierroksen varrella on yksi laavu. Laavu sijaitsee rinteessä, joten hienot näkymät lammelle on taattu. Harmiksemme meillä ei ollut vettä kummempaa evästä matkassa, mutta syksyn tullen täytyy palata tulistelemaan hämärtyvään iltaan.

Kuvat alla: laavulle mahtuu isompikin porukka nauttimaan eväitä ja Kalliojärven tyyntä maisemaa.

 

 

p.s. Viimeinen tieosuus Kalliojärven kierroksen parkkipaikalle on huonossa kunnossa. Kannattaa siis ajella parkkipaikalle rauhassa ja varoen.

Päivitetty 31.07.2018

« Takaisin

 

Aikaisemmat kirjoitukset

Kierroksella Kalliojärven ympäri

Kierroksella Kalliojärven ympäri Vain vajaan 30 kilometrin päässä Joensuun torilta sijaitsee Kalliojärven kierros. Kierros on suosittu retkeilypaikka...

TOP 5 laavut Joensuussa

TOP 5 laavut Joensuussa Tämä teksti esittelee erään liikuntapalvelujen työntekijän henkilökohtaiset lempilaavut Joensuussa. Joko sinä olet muodostanut oman...

Melontaretki Pyhäselän rannoilla

Melontaretki Pyhäselän rannoilla Maanantaiaamun kevyt melontaretki käynnistyi Hasaniemen Jokiasemalla jäätelön merkeissä. Tankkaus on tärkeä osa...

Talvisin retkiterveisin

Talvisin retkiterveisin... Talven retkeilykausi on kuumimmillaan. Sydäntalvi tarjoaa taianomaiset puitteet retkeilyyn. Alta löytyy meidän, liikuntapalvelujen...

Vekarus ei jätä kylmäksi

Vekarus ei jätä kylmäksi Tuupovaarassa sijaitseva Vekaruksen ulkoilualue on yksi Joensuun hienoimpia ulkoilukohteita. Kiertämällä Vekaruksen luontopolun pääsee jo...

Polku Rauanvaaran huipulle

Polku Rauanvaaran huipulle Rauanvaaran polku on lyhyt, mutta kiertämisen arvoinen. Kävimme katsastamassa polun kuntoa liikuntapalvelujen tiimillä. Alta voit lukea...

Utranharjun maisemissa

Utranharjun monipuolinen ulkoilupaikka tuli tutuksi Meijän retken retkeilevälle perheelle. Utranharju sijaitsee Utran takana, osittain Kohtiolahden puolella.

Heinäkuiset Utran saaret

Meijän retken retkeilevä perhe kävi Heinäkuussa retkellä Utran saarilla. Utran saaret sijaitsevat noin 6 kilometriä Joensuun keskustasta koilliseen.

Hiidenvaara on kuin peikkometsä

Meijän retken retkeilevä perhe kävi tutustumassa Hiidenvaaran perintömetsässä sijatisevaan luontopolkuun. Perintömetsä sijaitsee Keskijärven kylässä, Ylinen-järven rannalla.

Oravantaival pähkinänkuoressa

Simeon Turpeinen ja Ville Honkanen kävivät elokuisena viikonloppuna valetamassa Oravantaipaleen Riuttalammelta Raatevaaraan. Noin 38 kilometrin mittainen Oravantaival sijaitsee Kiihtelysvaarassa....

Elovaara löytyy yllättävän läheltä

Hammaslahden taajaman läheisyydessä sijaitseva Elovaara valikoitui Meijän retken retkeilevän perheen kohteeksi kesäkuussa.

Urkkalammen rannalla

Urkkalampi sijaitsee Joensuun ja Kontiolahden rajalla. Lammen rantaan on rakennettu laavu, joka on osa Kolinpolun reitistön palveluja. Alta voit lukea Meijän retken retkeilevän perheen yhdestä...

Mitkä ihmeen luonnonmuistomerkit?

Pääsin työni puolesta tutustumaan Joensuun keskusta-alueen luonnonmuistomerkkeihin. Jos et ole aikaisemmin niistä edes kuullutkaan, kannattaa alla oleva kirjoitus lukea.

Enon metsäinen helmi

Noin kymmenen minuutin kävelymatkan päästä Enon hautausmaalta sijaitsee Hepokallion laavu. Meijän retken retkeilevä perhe kävi nauttimassa syksyisen illan Hepokallion komeissa maisemissa.
WP_20170512_082.jpg

Listaus Joensuun luontopoluista löytyy täältä!

Lue lisää »
RETKI1.jpg

Joensuun retkeilyreitit löytyvät täältä!

Lue lisää »