Mikä on Reilu kaupunki?

Reilun kaupan kaupungin arvonimi on kannanotto kestävän kehityksen ja eettisten valintojen puolesta. Reilun kaupan kaupungin arvonimi myönnetään kaupungille, joka tukee Reilun kaupan periaatteita sekä ostamalla Reilun kaupan tuotteita että tiedottamalla Reilusta kaupasta. Lisäksi kaupungissa on yrityksiä, seurakuntia ja yhteisöjä, jotka tarjoavat Reilun kaupan tuotteita.

Reilua kahvia, tiedottamista ja uusia ideoita

Omissa tilaisuuksissaan Reilun kaupan kaupunki tarjoaa Reilun kaupan kahvia ja teetä. Arvonimen saanut kaupunki  on sitoutunut lisäämään Reilun kaupan tuotteiden käyttöä. Tämän toteutumista helpottaa, että uusia Reilun kaupan tuotteita tulee koko ajan lisää kauppojen ja tukkujen valikoimiin.

Reilun kaupan kaupunki tiedottaa Reiluun kauppaan ja vastuulliseen kuluttamiseen liittyvistä asioista. Kaupunki osallistuu syksyisin viikolla 43 järjestettävään valtakunnalliseen Reilun kaupan viikkoon.

Reilun kaupan kaupungissa toimii kannatustyöryhmä, joka seuraa, että arvonimeen vaaditut kriteerit täyttyvät myös arvonimen saamisen jälkeen. Kannatustyöryhmässä ideoidaan uutta toimintaa ja mietitään keinoja arvonimen hyödyntämiseksi.

Yli tuhat Reilun kaupan kaupunkia

Maailmassa on jo 1100 arvonimen saanutta kaupunkia. Joensuussa arvonimeä päätettiin hakea valtuustoaloitteen perusteella.

Reilun kaupan pääkaupunkeja ovat Lontoo, Madrid, Rooma, Oslo ja Kööpenhamina. Suomessa Reilun kaupan kaupungin arvonimi on myönnetty Tampereelle, Porille, Espoolle, Joensuulle, Lohjalle, Riihimäelle sekä Helsingille, joka liittyi joukkoon syksyllä 2013. Reilun kaupan kuntia ovat Utajärvi ja Kirkkonummi.

Suomessa Reilun kaupan kaupungin arvonimen myöntää Reilu kauppa ry, joka oli aikaisemmalta nimeltään Reilun kaupan edistämisyhdistys ry.

Päivitetty 26.11.2013

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!