"Älä ruoki hukkaa - pistä biojäte paastolle."

ruokailu lyseon koululla

Ravintopalvelut

Ravinto- ja siivouspalvelut Joensuun kaupungin tuottamana päättyivät vuoden 2016 loppuun. Toiminta jatkuu Siun soten konsernissa Polkka - Pohjois-Karjalan tukipalvelut oy:ssä. Yhtiön internet-sivut ovat vielä tuotantovaiheessa. Asiasta ilmoitetaan heti, kun Polkka-yhtiön omat nettisivut ovat toiminnassa.

Elintarvikkeet

Ravintolapalvelut on mukana hankintarenkaassa, joka kilpailuttaa ja tekee sopimukset elintarvikehankinnoista 2 - 4 vuodeksi elintarviketoimittajien kanssa. Tällä hetkellä toimittajia ovat: Valio Oy, Puhakan Juureskuorimo Enosta, Liperin Juurespakkaamo Oy,  Pielispakari Oy Nurmeksesta, Fazer Leipomot Oy,  Kespro Oy  ja Porokylän Leipomo Oy.

Ruuan turvallisuus

Ravintolapalvelussa toteutetaan Joensuun ympäristöterveydenhuollon terveysvalvonnan hyväksymää omavalvontasuunnitelmaa. Omavalvonta tarkoittaa sitä, että tarkastamme saapuvat elintarvikkeet, valmistamamme ja tarjoamamme ruoka on turvallista, keittiötilat ovat asianmukaiset ja että koko toiminta täyttää niille määräyksissä asetetut vaatimukset.

Kirjallisesti kuvatut suunnitelmat, talletetut seurantatiedot ja yhteistyö eri tahojen kanssa (mm. terveystarkastajat, asiakkaat, huolto jne.) antavat pohjaa myös toiminnan kehittämiseen.

Ulkopuolinen toimija (laboratorio) ottaa säännöllisesti ruoka- ja pintapuhtausnäytteitä. Lisäksi otamme itse jokaisesta valmistetusta pääruuasta vastanäytteet, joita säilytetään pakastettuna kaksi viikkoa mahdollista tutkimustarvetta varten.

Työntekijöitä koulutetaan ja ohjataan säännöllisesti. Jokaisella keittiötyötä tekevällä on hygieniapassi.

Ruokapalvelusuunnittelijallamme on myös Eviran myöntämä oikeus hygieniapassitestaukseen (sirpa.bjornholm@polkkaoy.fi tai puh. 044 576 7227).

Elintarvikelaki (23/2006)

Päivitetty 03.01.2017

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!