puro banner_780x305.jpg

Joensuun Puro

Tule mukaan joensuulaisten mobiiliyhteisöön ja lataa puhelimeesi sovellus Puro Joensuu! Puron avulla saat äänesi kuuluviin kaupungin palveluista ja saat tietoa tulevasta ennakkoon.

Kaupungilla halutaan kuunnella asukkaiden toiveita ja palautetta korvat höröllä. Helppokäyttöinen Puro tuo tähän oivan lisän.

Puro virtaa juuri sinne, missä kulloinkin tapahtuu: sovelluksella voi kysyä mielipidettä joko kaikilta Puron ladanneilta tai kohdennetusti vaikkapa yhden kaupunginosan asukkailta tai vain yli 50-vuotiailta purolaisilta. Aiheesta ja tarpeesta riippuen.

Puro on mukana tapahtumissa, erilaisessa kehittämisessä, palaute- ja tiedotuskanavana. Purossa voitaisiin puida esimerkiksi torilavan kokoa, pyörätien päällystettä, parasta koulujen kesälomakuukautta tai vaikka sitä, kumpi tarvitaan kipeämmin, jäähalli vai 50 metrin uima-allas.

Lataa Puro sovelluskaupasta

Puro on maksuton sovellus älypuhelimiin. Sen saa ladattua sovelluskaupasta. Puro toimii niin Android-, iOS- kuin Windows-puhelimissa ja tarvitsee toimiakseen verkkoyhteyden.

Puro Google Playsta

Puro AppStoresta

Puro Windows-kaupasta

Puron ladattuasi sovellus kysyy, haluatko antaa sijaintitietosi ja haluatko ilmoituksia Puroon tulevasta uudesta sisällöstä. Nämä toiminnot kannattaa sallia, jotta saat Purosta eniten irti. Puron käyttö on anonyymiä.

Puro voitti nimikisan

Mobiilisovellus otettiin käyttöön keväällä 2017 ja kaupunkilaisilta kysyttiin nimiehdotuksia tulevalle sovellukselle. Ehdotuksia tuli lähes 200 ja ne vaihtelivat monesta "siun" ja "miun" sovelluksesta Jönssiin ja Jobiiliin.

Hienojen ehdotusten joukosta valikoitui Puro, jolle annetut perustelut kiteyttävät hyvin koko sovelluksen idean:

"Pienistä puroista muodostuu suuri virta (tai ehkä joki) ja samalla tavalla kaupunkilaisten pienillä mielipiteillä voi saada muutosta aikaan".

Juuri näin mekin ajattelemme.

Päivitetty 26.03.2018