DSC_0084 vene ja aula.jpg Stefan de Batselier
DSC_0072 aini.jpg Stefan de Batselier
DSC_0023 sotilaat.jpg Stefan de Batselier

Pohjois-Karjalan museo

Pohjois-Karjalan museo Hilma sijaitsee aivan Joensuun keskustassa, Carelicumissa. Museon pysyvät näyttelyt kertovat Pohjois-Karjalan ja osittain myös Laatokan Karjalan alueiden historiasta. Carelicumin ensimmäisessä kerroksessa on vaihtuvien näyttelyiden tila, jossa järjestetään vuosittain 3-5 teemanäyttelyä.

 

 

 

Tulossa

Exlibriksiä suomalaisille 10.9.–13.11.

Exlibrikset ovat kirjanomistajamerkkejä, jotka yhdistävät kirjallisuuden ja pienoistaiteen. Entisinä aikoina merkki kirjassa muistutti, että lainattu teos on palautettava oikealle omistajalle. Nykyisin exlibris kertoo enemmän omistajan rakkaudesta kirjallisuuteen sekä niistä elämyksistä, joita lukeminen on hänelle tuottanut. Samalla exlibris korostaa pienoistaiteen merkitystä elämän rikastuttajana.

Näyttelyn avauksen kunniaksi 10.9. Exlibris-päivä klo 11–15

I kerros, näyttelytila:
Mies exlibristen takana: Mauri Päivinen tavattavissa klo 11–15
Kiteeläissyntyinen taitelija, dokumentaristi Mauri Päivisen on suunnitellut yli 300 exlibristä valiten kuva-aiheen, tyylin ja painotekniikan kussakin tapauksessa ja merkissä parhaiten toimivaksi.

Auditoriossa:
Luento exlibriksistä. Exlibris Aboensis -yhdistyksen puheenjohtaja Tauno Piiroinen, klo 13–14

I kerros, työpajatila:
Ideasta valmiiksi merkiksi, exlibris työprosessina.  Kuvataiteilija, taidegraafikko Anna Arminen kertoo exlibriksistä työprosessina klo 14–15

Uusi kokoelmakeskus vaikuttaa museon kokoelmapalveluihin

Saamme uuden kokoelmakeskuksen kuluvan vuoden aikana. Muuton aiheuttamien järjestelyjen vuoksi suljemme kuva-arkiston asiakaspalvelun 1.6.2016.  Kuva-arkisto avataan asiakkaille vuoden 2017 tammikuussa. Emme myöskään voi lainata museoesineitä, emmekä vastaanottaa tutkijoita esinekokoelmiin kyseisenä ajanjaksona.

Päivitetty 29.08.2016


Carelicum Palvelut tavoitat puhelimitse ma-pe klo 10-15.

Henkilöstön yhteystiedot

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!