"Liikuntapaikkoja kaupunki pullollaan :)"

Pärnävaaran ulkoilukeskus

Pärnävaaran ulkoilukeskus on ihanteellinen paikka harrastaa maastohiihtoa, rullaluistelua tai -hiihtoa, suunnistusta tai pyöräsuunnistusta, lumikenkäilyä ja patikointia. Keskuksen monipuoliset ladut tarjoavat riittävästi haastetta niin kuntoilijoille kuin huippu-urheilijoillekin.

Talvisin Pärnävaaralla on hoidettuja latuja kymmeniä kilometrejä, joista valaistua latua on viisi kilometriä.

Talviaikaan Pärnävaaran valaistu latu on varattu valjakkohiihtoa varten seuraavasti:

  • keskiviikkoisin klo 20 alkaen
  • perjantaisin klo 20 alkaen

Kesällä asfaltoitu viiden kilometrin mittainen valaistu rata tarjoaa turvallisen ympäristön rullilla liikkumiseen. Vastaavasti muut latupohjat palvelevat lenkkeilijöitä ja maastopyöräilijöitä. (ks. Pärnän latukartat)

Kuntolatujen varrelta löytyy laavuja ja stadionalueelta nuotiokotia. 28-paikkainen ampumahiihdon harjoittelualue tarjoaa puitteet ampumahiihdon harrastajille. Pienimpien liikkujien iloksi stadionalueella on liuku-/pulkkamäki.

Myös sisätiloja Pärnävaaralta löytyy monenlaisiin tarpeisiin. Urheilijoiden tarpeita palvelevat pukuhuone- ja voitelutilat; erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen soveltuvat kahvio ja muut kokoustilat. Pärnävaaran urheilukeskuksen voitelupalvelua hoitaa MT-suksihuolto Mikko Toivola/puh. 0400-172 608 (tavattavissa arkisin klo 11-18).

Pärnävaaran kahvio on avoinna hiihtokaudella joka päivä (suljettu jouluaattona):

  • ma-pe klo 11-18
  • la-su klo 10-17
  • Lisätietoja: Pirjo Häsä (puh. 050 595 3836, s-posti: pirjo.hasa@kolumbus.fi)

Pärnävaara sopii erinomaisesti myös messujen tai yritysten liikuntapäivien järjestämiseen.

Lue lisää: Pärnävaaran tilat ja varaukset

Pärnävaaran latujen ja kuntopolkujen läheisyyteen pääsee myös bussilla. Joensuun seudun joukkoliikenteen (Jojo) linja 101 (Honkalampi-Jyrinkylä-Joensuu-Niittylahti) käy kääntymässä Ylämyllyllä Jyrinkylässä. Linjan kääntöpaikalta (Patteristontie 35) on noin 1 km kävelymatka Pärnävaaran urheilukeskukseen (Urheilutie 4). Aikatauluja voi hakea aikatauluhakupalvelusta osoitteesta: bussit.joensuu.fi tai katsoa aikatauluvihkosta osoitteesta: http://www.joensuu.fi/reitit-ja-aikataulut. Bussit lähtevät keskustasta Koskikadun pysäkiltä.

Päivitetty 13.12.2017


Raimo Piiroinen
Puh. 0400678799
raimo.piiroinen@liperi.fi