"kysy, pohdi, tutki, opi!"

OPISKELU

Joka kolmas Joensuussa sinua vastaantuleva on opiskelija, eikä ihmekään: Joensuusta löytyy monipuolisia opiskelumahdollisuuksia ja puitteet oman näköisen vapaa-ajan viettoon!

Joensuun lukiot, ammattikoulut ja korkeakoulut tarjoavat mahdollisuuksia melkein-minkä-vaan-tai-ainakin-aika-monen opiskeluun ja opintojen yhdistämiseen muihin omiin mielenkiinnon kohteisiin. Tutustumisen arvoisia erikoisuuksia ovat esimerkiksi:

Joensuu on kahden korkeakoulun kaupunki. Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella vahvuusaloja ovat muun muassa metsä ja ympäristö sekä uudet teknologiat ja materiaalit. Karelia-ammattikorkeakoulu on levittäytynyt Joensuussa neljään keskukseen: biotalouden, luovan talouden, sosiaali- ja terveysalan sekä liiketalouden- ja tekniikan keskuksissa aloittaa vuosittain noin 1000 uutta opiskelijaa.

Pohjois-Karjalan ammattiopistossa Joensuussa on ammatillisen peruskoulutuksen vaihtoehtoja palveluiden, tekniikan ja kulttuurin aloilta. Pohjois-Karjalan ammattiopisto on osa Pohjois-Karjalan koulutuskyntayhtymää (PKKY), joka ammatillisen peruskoulutuksen lisäksi tarjoaa myös muun muassa oppisopimuskoulutusta ja aikuisopiskelun mahdollisuuksia.

 
Päivitetty 23.05.2014